KJEMIKALIER TIL SORENGSTOFF:  En tankbil med kjemikalier  veltet på fylkesvei 280 ved Hamremoenkrysset i Buskerud tirsdag morgen. Brannvesenet har evakuert hus i nærheten.
Foto: DRBV / NTB Scanpix.
KJEMIKALIER TIL SORENGSTOFF:  En tankbil med kjemikalier  veltet på fylkesvei 280 ved Hamremoenkrysset i Buskerud tirsdag morgen. Brannvesenet har evakuert hus i nærheten. Foto: DRBV / NTB Scanpix.Vis mer

Veltet med tankbil full av kjemikalier til sprengstoff

Hus evakuert i Krødsherad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tankbil med kjemikalier har veltet på fylkesvei 280 ved Hamremoenkrysset i Buskerud. Brannvesenet har evakuert hus i nærheten.

Ifølge politiet i Buskerud er det ingen akutt eksplosjonsfare.

- Hver sin beboer i to hus vil være evakuert til bergingoppdrag er utført. Trafikken får passere i den ene kjørebanen, opplyser operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal ved politiets operasjonssentral i Hønefoss til Dagbladet ved 11.30-tiden.

Han opplyser at det var en tankbil med kjemikalier til sprengstoffprodusenten Austin Powder som veltet.

- Verken sjåføren eller andre personer er skadd, sier politiets operasjonsleder.

Politiet twitret om ulykken litt før klokka 09.30 tirsdag. Alle nødetater dro på stedet. Ulykken skjedde rundt 3,5 kilometer øst for Hamremoenkrysset.

– Vi har evakuert noen hus i nærheten, men det er ingen overhengende fare for eksplosjon, sier vaktleder hos alarmsentralen 100 til Drammens Tidende.

(NTB/Dagbladet)