Veltet tankbil sperret riksvei 17 i Helgeland

Brannvesenet måtte pumpe ut drivstoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En veltet tankbil har i ettermiddag skapt store problemer på riksvei 17 ved Sjonfjellet i Helgeland.

Politiet fikk melding 17.01 at en trekkbil med en henger full av diesel hadde sklidd ut av veien og veltet på Nesna-siden av Sjonfjellet.

- Tankbilen stoppet opp i en bakke og begynte å skli ut av veien, forteller Egil Pettersen, operasjonsleder i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no og fortsetter:

- Hengeren skled ut av veien og ble liggende opp ned i veikanten. Trekkbilen ble stående i veiskulderen. Verken sjåføren av bilen eller andre kom til skade.

Pumper ut drivstoffet
Riksveien ble holdt stengt på grunn av faren for diesellekkasje.

Brannvesenet ble tilkalt og begynte i 21-tiden i kveld å pumpe ut drivstoffet.

- De borrer hull i tanken og pumper ut dieselen. Når tanken er tømt, starter selve bergingsarbeidet med å få opp hengeren. Akkurat den delen skal ikke ta så lang tid, sier Pettersen.

Riksvei 17 er korteste veien mellom Nesna og Mo i Rana. Politiet har i kveld blitt kontaktet av flere utålmodige bilister som lurer på når de kan komme seg videre, ifølge operasjonsleder.

Hjulvarme smelter snøen
Det foreligger på nåværende tidspunkt ingen mistanker om at tankbilsjåføren skal ha opptrådt uaktsomt.

- Det har kommet en del nysnø på veiene de siste to døgnene og temperaturen ligger på omkring null grader. Da blir det veldig fort glatt på veien, sier Pettersen og utdyper:

- Tankbilen hadde skikkelige vinterdekk, men når en trailer stopper opp, så gjør de varme hjulene at snøen smelter og bilen kan begynne å skli bakover.