Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Velvet Belly filmer ut mot havet

DORSET (Dagbladet): Velvet Belly har startet utenlandslanseringen på en steinete strand sør i England. Innspilling av video til singellåten «The Drowning Sun» skal pirre platekjøperne i utlandet til å omfavne bandet fra Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vokalisten Anne Marie Almedal spiller hovedrollen i musikkvideoen. Store deler av dagen tilbrakte hun i kald sand og i vann som holder rundt 16 grader. - Å, det gjør ikke noe. Hun liker så godt å være midtpunktet, sier Tor Henning Sundgot og Pål Aanensen i en ertende og vennskapelig tone. Fjerdemann i bandet, trommeslager Kay Rune Rasmussen, måtte bli hjemme i Norge fordi han nettopp er blitt far. Sundgot og Rasmussen har til forskjell fra sin kvinnelige bandkollega fått «tilbaketrukkede» roller i musikkvideoen. Så langt har Velvet Belly bare hatt positive opplevelser i utlandet. - Vi har allerede gjort en del intervjuer med tysk presse. Det har gått bra. Det er også veldig positivt når man merker at intervjueren har hørt plata og er godt forberedt, sier Anne Marie Almedal.

Kjent regissør Foran kameraet er Almedal sminket helt hvit i fjeset og rundt øynene er det lagt dramatiske skygger. - Du har noe svart under øynene, roper bandkameratene Sundgot og Rasmussen. De koste seg på svaberget med potetgull og konjakk mens den kalde vokalisten jobbet for utenlandslanseringen. Videoen til «The Drowning Sun» ble spilt inn i løpet av en dag. Resten av arbeidet gjøres i studio. Her skal bildene klippes og sangen tilpasses. Regissøren bak videoen heter

Alex Hemming og er et kjent navn i engelske musikkretser, etter at han har laget videoer for band som Portishead, Shed Seven og Mike Flowers Pops . Hemming gikk med på å lage videoen til en lavere pris enn det han vanligvis tar fordi han likte «The Drowning Sun» så godt. - Vi bestemte oss for å satse på utenlandslansering av Velvet Belly i vår. Responsen på bandet i Europa er god. Flere land, blant annet Tyskland, skal gi ut plata allerede i august, sier Truels Brodtkorp og Else Ellingsen i plateselskapet BMG.

Siste telefon

Nå venter de på den siste avgjørende telefonen som gir klarsignal for lansering i England. Dette vil bety mye for hvor stor satsingen blir hos de andre europeiske landene. - Vi har alltid trodd på Velvet Belly, og det blir spennende å vise dem fram utenfor Norge, sier Ellingsen og Brodtkorp. Bandet er blitt en slags prøveklut, siden de er første band som BMG i Norge markedsfører utenfor Skandinavia. I tillegg til videoinnspilling, er det også blitt laget remikser av singellåta «The Drowning Sun». - Vi satser på såkalt undergrunns- og collegepublikum i første omgang. Det er viktig å få innpass i disse miljøene. Uansett er Velvet Belly en langtidssatsing for oss. Hvis det ikke går bra med denne plata i utlandet, så gir vi oss ikke. Da satser vi igjen ved neste utgivelse, lover plateselskapet.