Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Velvet-veteran med pop-plate

Velvet Undergrounds John Cale er fremdeles sprell levende. Femtiåringen har fått besøk av den gamle Velvet-venninnen Maureen Tucker og Talking Heads' David Byrne. Sammen har veteranlaget overraskende nok snekret sammen en pop-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig glad i popmusikk, forsikrer John Cale på telefonen fra New York.

Han er i studioet hvor deler av «Walking on Locust» er spilt inn. Nå er det opprydding etter innspillingen, noe John Cale synes er ganske kjedelige greier.

- Jeg liker ikke studioer. Det er som regel veldig mørkt og trist. Derfor er jeg alltid så rask som mulig med innspillinger for å slippe fortest mulig ut igjen.

Hater studio

John Cale forteller til Dagbladet at alle låtene på den nyeste plata hans er jobbet fram i studio, en arbeidsmetode han normalt ville hate i og med at man må være i studio mens det skjer.

- Dette gikk overraskende smertefritt og lett. David Byrne var svært hjelpsom. Han har kunnskaper som gjorde at det var mulig å jobbe på denne måten, roser John Cale.

John Cale forlot Velvet Underground i 1968. Siden den gang har han medvirket på over 80 album og produsert rundt 20 egne album.

Sær

John Cales musikalske produksjon spenner fra sære avantgardistisk konseptplater til filmmusikk og mer populære og tilgjengelige innspillinger.

- Mitt neste prosjekt er å lage musikk for noen unge filmkunstnere i Cardiff, forteller Cale, som også

skal turnere med det nye albumet. Han regner imidlertid ikke med å dukke opp i Skandinavia før på nyåret.

Dagbladet anmelder plata i dag