- Vemodig å forlate Thorvald og Oslo

Men pappa Stoltenberg får eget rom i Nato-boligen i "milliardærkvartalet" i Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (Dagbladet): Jens Stoltenberg er på plass i Brussel i sitt nye nabolag Square du Bois der han skal bo de neste fem årene.

Får eget rom Tidlig i går forlot han Norge, og la ut på Facebook et bilde av avskjeden med pappa Thorvald.

- Det var veldig vemodig å ta avskjed med Thorvald. Han er veldig nær meg, og jeg er veldig nær han.
Men han har lovet å komme på besøk. Han får sitt faste rom, så det blir helt sikkert bra. Så  nå gjelder det bare å få lokket Thorvald ned hit. Han er jo så opptatt!

Han har så mye å gjøre, at han vel knapt tid har til å komme på besøk. Men jeg håper han tar seg tid, sier Stoltenberg og smiler.

I går ble det kjent at Thorvald har fått seg kjæreste, filmregissøren Anja Breien.

Allmøte Stoltenberg har vært nøye med å ikke uttale seg om sikkerhetspolitiske spørsmål før han tar over jobben. Heller ikke i formiddag, da han møtte norske journalister ved Ixelles-sammene, ville han si mye om jobben han tar over i morgen.

Men han avslørte at han torsdag vil ha allmøte med alle ansatte i Natos hovedkvarter for å signalisere at han ønsker et godt og tett samarbeid med alle ansatte i organisasjonen.

- Allmannamøte er ikke noe man har ofte i Nato såvidt jeg har forstått. Men jeg er opptatt av å være en leder i Nato som er tilstede for alle som jobber i Nato.

Det handler om å representere Nato hre i Brussel, det jeg er daglig og ukentlig, og de 28 regjeringene. Nato er en stor organisasjon med 28 land som alle skal bli sett, sier Stoltenberg.

Politisk statement i morgen Resten av dagen i dag går med til forberedelser til morgendagen da han tar over som generalsekretær i Nato. Da vil han gjøre rede for sine prioriteringer og kommentere den sikkerhetspolitiske situasjonen.

Godt forberedt Etter flere måneders forberedelser er han veldig klar til å ta fatt.

 KLAR FOR NY JOBB: Etter flere måneders forberedelser er Jens Stoltenberg klar for å ta over som Natos generalsekretær i morgen. I formiddag møtte han norske journalister i sitt nye nabolag i Brussel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR FOR NY JOBB: Etter flere måneders forberedelser er Jens Stoltenberg klar for å ta over som Natos generalsekretær i morgen. I formiddag møtte han norske journalister i sitt nye nabolag i Brussel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg ser veldig fram til å svare på sikkerhetspolitiske spørsmål. Jeg har vel aldri sagt så lite om sikkerhetspolitiske spørsmål som jeg har gjort de siste ukene. Da ble klart at jeg ville få jobben, valgte jeg å ikke uttale meg for å unngå usikkerhet om hvem som var Natos sjef.

Men i morgen vil jeg redegjøre for mine hovedprioriteringer og hvordan jeg vurderer utfordringene, sier Stoltenberg.

Han lover å besøke alle 28 medlemsland, og også Natos partnerland. Om det inkluderer Russland, vil han foreløpig ikke svare på.

- Jeg har min lederstil - Vil verden merke at Nato har fått ny generalsekretær?
- Jeg er Jens Stoltenberg, og jeg kommer med mine erfaringer og min måte å jobbe på. Jeg tar med meg min lederstil, og vil legge vekt på å samarbeide med alle som jobber i Nato. Det usedvanlig mange dyktige mennesker fra forskjellige land som jeg gleder meg til å jobbe med.

Som generalsekretær forvalter man interessene til de 28 medlemslandene. De har ulike meninger, men det er ikke en svakhet, men et styrke, for det er demokratiske land. Styrken er å samle seg om vedtak, slik man gjorde på toppmøtet i Wales, sier Stoltenberg.

Milliardærkvartalet I formiddag fikk norske journalister følge Nato-sjefen til døra i sin nye, fasjonable bolig i ett av Brussels mest fornemme strøk.

- Jeg har ikke vært så mye rundt ennå, men folk sier Brussel er en veldig hyggelig by med masse god mat, masse ulike strøk og miljøer. Jeg gleder meg til å oppleve det. Men så er det ikke helt Nordmarka her da, det er litt flatt, sier Stoltenberg.

Skog i nabolaget Han sikter til den store skogen like ved, Bois de la Cambre. Her kan han gå tur med kona Ingrid Schulerud, jogge og sykle. Men det er mangler motbakker.

 NYTT HJEM: Her er Jens Stoltenbergsnye hjem i et fasjonabelt nabolag i Brussel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT HJEM: Her er Jens Stoltenbergsnye hjem i et fasjonabelt nabolag i Brussel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
TEAM: Jens Stoltenberg sammen med personlig råggiver Randi Ness (t.v) og kommunikasjonsansvarlig Trude Måseide i sitt nye nabolag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TEAM: Jens Stoltenberg sammen med personlig råggiver Randi Ness (t.v) og kommunikasjonsansvarlig Trude Måseide i sitt nye nabolag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer