Vemodig åpning for arkitekt Stokke

GARDERMOEN (Dagbladet): Sjefsarkitekten for Gardermoen, Gudmund Stokke, er ikke i tvil: Norges nye hovedflyplass får en ubetinget sekser på terningen. Men etter åtte års arbeid, er det også litt vemodig at Gardermoen nå er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er det både godt og vondt å være arkitekt Gudmund Stokke. Etter åtte år og mange tusen arbeidstimer, er verket hans ferdig - i rett tid og til rett pris.

Og ikke nok med det: Under gårsdagens åpningsseremoni på Gardermoen, kom den ene personen etter den andre og hyllet Stokke. For vel utført arbeid. For de fine buene i ankomsthallen. For kombinasjonen mellom tre og glass - og for at Stokke har laget den fineste flyplassen i verden.

Vemodig

- Det er litt vemodig å være her i dag. Plutselig kommer det folk og tar over DIN bygning med den største selvfølgelighet, sier Stokke før han engasjert veiver med armene og viser Dagbladets journalist de mange små finurlighetene på flyplassen.

- Jeg nyter å høre Gudmund Stokke snakke om dette bygget. Mens vi andre sier at dette er en flott flyplass, forteller Stokke om det nordiske lyset, om roen bygget innbyr.., skryter Gardermo-sjef Bjørn Sund.

Ingen flaskehalser

Arkitekten er ganske sikker på at det ikke finnes noen store flaskehalser som vil gjøre livet surt for de ansatte ved Gardermoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer