Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vemodig åpning for arkitekt Stokke

GARDERMOEN (Dagbladet): Sjefsarkitekten for Gardermoen, Gudmund Stokke, er ikke i tvil: Norges nye hovedflyplass får en ubetinget sekser på terningen. Men etter åtte års arbeid, er det også litt vemodig at Gardermoen nå er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det både godt og vondt å være arkitekt Gudmund Stokke. Etter åtte år og mange tusen arbeidstimer, er verket hans ferdig - i rett tid og til rett pris.

Og ikke nok med det: Under gårsdagens åpningsseremoni på Gardermoen, kom den ene personen etter den andre og hyllet Stokke. For vel utført arbeid. For de fine buene i ankomsthallen. For kombinasjonen mellom tre og glass - og for at Stokke har laget den fineste flyplassen i verden.

Vemodig

- Det er litt vemodig å være her i dag. Plutselig kommer det folk og tar over DIN bygning med den største selvfølgelighet, sier Stokke før han engasjert veiver med armene og viser Dagbladets journalist de mange små finurlighetene på flyplassen.

- Jeg nyter å høre Gudmund Stokke snakke om dette bygget. Mens vi andre sier at dette er en flott flyplass, forteller Stokke om det nordiske lyset, om roen bygget innbyr.., skryter Gardermo-sjef Bjørn Sund.

Ingen flaskehalser

Arkitekten er ganske sikker på at det ikke finnes noen store flaskehalser som vil gjøre livet surt for de ansatte ved Gardermoen.

- Flyplassens enkelhet er dens styrke, mener Stokke. Da han satte i gang prosjektet, var ambisjonene skyhøye, og alt i alt synes Stokke at han og kollegene i Aviaplan har lykkes.

- Det er hyggelig å være her når det aller meste har klaffet. Jeg gir Gardermoen en ubetinget sekser, smiler arkitekten. Før han drar oss med til innenriksdelen og fekter og forteller om byggets mange gjennomtenkte detaljer.

Mer flyplassjobbing

Etter alle solemerker, blir ikke Gardermoen Gudmund Stokkes siste flyplassprosjekt.

Allerede nå jobber han litt med flyplassen i Tallin. Går alt etter planen, får han også napp på flyplassprosjekter i Kina og Athen.

<B>OVERREKKELSE:</B> OSL-sjef Bjørn Sund og arkitekt Gudmund Stokke sjekker ut Nico Widerbergs statue til Gardermoen: Løftet.<br>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media