<strong>HEDRET AV KONGEN:</strong> Kongeparet kom i krigsveteranens Jens Anton Poulssons (t.v.) 90 års-dag. Poulsson gikk bort i dag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
HEDRET AV KONGEN: Kongeparet kom i krigsveteranens Jens Anton Poulssons (t.v.) 90 års-dag. Poulsson gikk bort i dag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Vemork-aksjonist Jens-Anton Poulsson er død

Tungtvannssabotøren ble 91 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Tungtvannssabotør Jens-Anton Poulsson fra Rjukan er død, 91 år gammel.

Poulsson ble født på Rjukan i 1918. Under krigen skulle navnet hans bli knyttet til hjemstedet for alltid. Han var sjef for fortroppen, operasjon Grouse, under tungtvannsaksjonen på Vemork på Rjukan i 1942 og 1943. Målet var å stanse tyskernes produksjon av tungtvann ved Norsk Hydros fabrikk. Det siste krigsåret var Poulsson sjef for Milorg D 16. For sin innsats under krigen mottok Jens-Anton Poulsson en rekke æresbevisninger.

Også resten av arbeidslivet var Poulsson knyttet til Forsvaret. Han hadde blant annet viktige oppdrag i Midtøsten, var sjef for H.M. Kongens Garde og nestkommanderende ved Brigaden i Nord-Norge, ifølge Store norske leksikon.

Etter endt tjeneste i Forsvaret i 1982 har Poulsson hatt god tid til å dyrke sin fremste hobby, jakt og fiske, på sin store fjelleiendom på Hardangervidda.(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer