Vendepunkt for truet art

På nåværende tidspunkt finnes det bare to gjenlevende nordlige stumpneshorn. En forskningsgruppe håper at de er i ferd med å redde den døende arten ved hjelp av prøverørsbefruktning.

STUMPNESHORN: På nåværende tidspunkt finnes det bare to gjenlevende nordlige stumpneshorn. En forskningsgruppe håper at de er i ferd med å redde den utdøende arten ved hjelp av prøverørsbefruktning. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lenge har man fryktet at arten nordlige stumpneshorn ville dø ut med Najin og Fatu. På en pressekonferanse onsdag kunne imidlertid forskere viderebringe en utrolig beskjed: Arten kan være reddet.

En internasjonal gruppe forskere og naturvernere har nemlig klart å befrukte egg som de har samlet fra Najin og Fatu ved hjelp av frosset sperm fra døde stumpneshorn-hanner.

Dette har ledet til at forskningsgruppen har klart å produsere to embryoer, altså to fostre i et veldig tidlig stadium av svangerskapet.

- I dag oppnådde vi en viktig milestein på en humpete vei som tillater oss å planlegge de framtidige stegene i redningsprogrammet for de nordlige stumpneshornene, uttalte leder for BioRescue-prosjektet ved Keibniz Institute for Zoo and Wildlife Research under pressekonferanse, ifølge The Guardian.

Produsert i Italia

Embryoene ble produsert på Aventa Laboratories i byen Cremona i Italia, og oppbevares på nåværende tidspunkt i flytende nitrogen. I nær framtid vil de bli overført til sørlige stumpneshorn-hunner, som skal bære fram fostrene, melder redningsgruppen på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer