Vender Danielsen ryggen

Jan Simonsen og Vidar Kleppe distanserer seg fra sine venner Danielsen-brødrene og rettsprosessen mot Carl I. Hagen og partiledelsen. De kjemper for egne stortingsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Simonsens personlige forhold til Danielsen-brødrene blir tema på Frp's sentralstyremøte i dag.

Siden Kleppe og Simonsen begge kjemper for stortingsplassene sine, var det dårlig nytt at Dag Danielsen og de utstøtte i Oslo vil anke sin sak til lagmannsretten. Det betyr nye runder med parti-intern skittentøyvask samtidig med nominasjonsinnspurten i januar.

Støttet

Både Kleppe og Simonsen har støttet Dag Danielsen og gått klart ut mot sentralstyrets suspensjons- og eksklusjonsvedtak. Under ankebehandlingen risikerer de igjen å bli satt i bås med Danielsen-brødrene og stemplet som illojale. Det vil svekke deres muligheter til å bli renominert.

Lite ønskelig

Begge sier nå at nye runder i retten er lite ønskelig.

- Jeg har tidligere sagt og gjentar på generelt grunnlag at politikk ikke hører hjemme i rettssalen, sier Vidar Kleppe til Dagbladet.

I går sa Jan Simonsen til VG at «ingen er tjent med at det blir en langdryg rettssak».

Men ingen av dem vil konkret kommentere avgjørelsen til de ni utstøtte i Oslo-partiet om å anke namsrettens kjennelse til lagmannsrett.

«Naturlig»

På sentralstyremøtet i Frp i dag vil sentralstyremedlem Einar Endresen fra Rogaland ta opp Jan Simonsens forhold til Danielsen-brødrene.

- Det er naturlig at vi tar opp med sentralstyret det vi har opplevd i det siste, og jeg vil gi en orientering om mitt syn på og mine samtaler med Jan Simonsen, sier Einar Endresen til Dagbladet.

Simonsen og Endresen hadde et oppvaskmøte torsdag, uten å komme til noen forsoning.

- Men vi hadde en god dialog, og jeg mente å høre nye toner fra Jan. Han må selvsagt ha lov til å ha menneskelige følelser i forhold til Danielsen-brødrene, men jeg mener han har hatt litt for mye av det, sier Endresen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer