Vender det andre kinnet til

Leder i Naturvernforbundet, Heidi Sørensen, sier hun var uvitende om at organisasjonen hun ledet var på konkursens rand. - Det kom som en bombe, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig gikk det fire måneder før hun ble klar over at pengene fra TV-aksjonen «Miljø for livet» gikk inn i Naturvernforbundets kriserammede økonomi.

Nå tar hun selvkritikk, men nekter å trekke seg som leder. Heidi Sørensen kommer rett fra ti dagers ferie på Barbados til styremøte i Naturvernforbundet og intervjuavtale med Dagbladet. Feriebrun og offensiv stiller hun sammen med nestleder Erik Solheim og generalsekretær Terje Kronen.

Dagbladet har de siste dagene avslørt at Naturvernforbundet for en måned siden så vidt unngikk konkurs ved å låne penger av Natur og Ungdom og lokallagene, etter at banken hadde nektet forbundet kassekreditt. Dagbladet kunne også avsløre at midler fra TV-aksjonen i fjor, «Miljø for livet», er gått inn i driften av den økonomisk skakk-kjørte organisasjonen. Tidligere leder av innsamlingsrådet i NRK, Ørnulf Hagen, kalte det å føre folket bak lyset.

Om skyld og ansvar

- Ledelsen ble informert om det store underskuddet i april. Du kan trygt si at det kom som en bombe på oss, sier Heidi Sørensen. Årsaken til krisen er svært sammensatt, og generalsekretær Terje Kronen trekker fram sviktende salgsinntekter, full utskifting i økonomiseksjonen og omorganisering som viktige enkeltelementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer