Vender tilbake til knuste hjem

Men folk på Gazastripen frykter kortvarig våpenhvile.

STORE ØDELEGGELSER: En palestinsk gutt titter ut av en sønderbombet bygning i Rafah, sør på Gazastripen i dag. Foto: AP Photo/Khaled Omar
STORE ØDELEGGELSER: En palestinsk gutt titter ut av en sønderbombet bygning i Rafah, sør på Gazastripen i dag. Foto: AP Photo/Khaled Omar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gazastripens innbyggere kan for første gang ta omfanget av ødeleggelsene etter tre uker med krig i øyesyn. Folk frykter at våpenhvilen blir kortvarig

- Jeg kjøpte dette huset for fire måneder siden. Nå må jeg betale for å få det revet, sier Tawfeek al-Mawasi og kikker opp på en toetasjes bygning i Zeitoun sør i Gaza by. Veggene er gjennomhullet av granater. Innenfor er alt av møbler ødelagt.

- Jeg skal bruk det til ved, sier han.

I en moské i samme nabolag er det ikke bare rene krigsødeleggelser som viser seg, men også det palestinerne vil kalle skjending. «Hamashorer» står det skrevet på hebraisk, «Hamas er død» på engelsk.

Ingen penger

I flyktningleiren Jabalya, som er hjem for rundt 100.000 mennesker, er knapt noe hus uten skader, og i gatene råtner søppelet.

Deler av Gazastripen ligner et jordskjelvområde. Bulldosere skyver steinmasser til side, arbeidere forsøker å reparer strømkabler og sette opp master. De fleste butikker er fortsatt lukket, og bankene har ingen penger.

Tusenvis av mennesker som hadde søkt tilflukt andre steder på Gazastripen, vendte tilbake til hjemmene sine i dag, men mange hus mangler vann og strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer