EKSTRA VÅTT: Den berømte Markusplassen i Venezia sto mandag under vann. Men springfloen som rammet byen ble ikke så voldsom som først fryktet. Foto: AFP PHOTO / ANDREA PATTARO
EKSTRA VÅTT: Den berømte Markusplassen i Venezia sto mandag under vann. Men springfloen som rammet byen ble ikke så voldsom som først fryktet. Foto: AFP PHOTO / ANDREA PATTAROVis mer

Venezias gater under vann

Verste oversvømmelse på 22 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezia ble i dag rammet av den verste oversvømmelsen på 22 år. På det meste var vannstanden 1,5 meter over det normale.

Så godt som alle byens gater sto under vann, deriblant de mest kjente turistområdene med den berømte Markusplassen, og det var vanskelig å ta seg fram.

Situasjonen ble ytterligere forverret av en pågående transportstreik, som påvirket kollektivtrafikkens vannbusser, de såkalte vaporettos.

Myndighetene hadde på forhånd advart om at vannstanden ville øke kraftig. Byens borgermester oppfordret alle som kunne til å holde seg innendørs.

Byens tidevannssenter Centro Maree (CM) hadde sendt ut varsel om at vannstanden kunne stige med 1,6 meter. Men fordi vinden endret retning, ble ikke springfloen like stor som fryktet.

Vannet kan imidlertid komme til å stige igjen natt til tirsdag, melder CM.

Venezia rammes med jevne mellomrom av oversvømmelse, men sjelden så voldsom som på mandag. Den verste flomkatastrofen byen har opplevd, var i 1966, da vannet steg med 1,94 meter. I februar 1986 var vannstanden 1,58 meter over normalen.

(NTB)

BÅT PÅ TORGET: En mann står i sin båt på Piazza San Marco midt i Venezia. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIANO CASELLATI
BÅT PÅ TORGET: En mann står i sin båt på Piazza San Marco midt i Venezia. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIANO CASELLATI Vis mer