Venezuela: 500 desperate kvinner stormet grensa for å få tak i mat

- Vi har ikke mat i våre hjem.

KREVER MAT: Det har vært flere demonstrasjoner mot Nicholas Maduro og regjeringen i Venezuela i løpet av den siste tiden. Her fra en protestaksjon nær grensa til nabolandet. Foto: AFP PHOTO / George Castellano
KREVER MAT: Det har vært flere demonstrasjoner mot Nicholas Maduro og regjeringen i Venezuela i løpet av den siste tiden. Her fra en protestaksjon nær grensa til nabolandet. Foto: AFP PHOTO / George Castellano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For tre tiår siden var Venezuela et av landene med høyest levestandard i Sør-Amerika.

Slik er det ikke nå lenger.

Det oljerike landet sliter med stor mangel på mat og andre nødvendige produkter, noe som har utløst en rekke voldsomme demonstrasjoner fra landets innbyggere.

- Vi har ikke mat i våre hjem

Tilbake i august 2015, stengte president Nicolas Maduro grensa til Colombia på grunn av omfattende smugling mellom de to landene.

Den grensa ble brutt tirsdag, ifølge The Guardian, av 500 jublende kvinner.

Den britiske avisa beskriver en episode der rundt kvinnene skal ha beveget seg over fra byen Ureña til Cúcuta i Colombia, på tross av at venezuelanske grensevakter forsøkte å stoppe dem.

- Vi har ikke mat i våre hjem. Derfor bestemte kvinnene i byen vår seg for å gå over grensa, sier en av de som utførte aksjonen, ifølge den colombianske avisa La Opinion.

Store prisforskjeller

The Guardian skriver at hun og de andre venezuelanerne trolig betalte dyrt for varene de kjøpte i Cúcuta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer