Venezuela har satt Bush og Cheney på terrorliste

Uønsket i landet.

UØNSKET I VENEZUELA: Tidligere USA-president George W. Bush reiser neppe til Venezuela med det første. Foto: AP Photo/The Columbus Dispatch, Jonathan Quilter
UØNSKET I VENEZUELA: Tidligere USA-president George W. Bush reiser neppe til Venezuela med det første. Foto: AP Photo/The Columbus Dispatch, Jonathan Quilter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venezuela har satt USAs tidligere president George W. Bush og visepresident Dick Cheney på listen over terrorister som er uønsket i landet.

- De har brutt menneskerettighetene ved å bombe land som Syria, Irak og Afghanistan og får ikke besøke Venezuela fordi de er terrorister, sier president Nicolás Maduro.

Demokraten Bob Menendez og republikaneren Marco Rubio, som begge sitter i Senatet, er også ført opp på Venezuelas terrorliste.

Visumplikt Venezuela hevder samtidig å ha pågrepet flere amerikanske statsborgere som i hemmelighet har spionert og forsøkt å vinne folks støtte, og «for å beskytte landet» innføres det derfor visumplikt for alle amerikanere, opplyste Maduro under et folkemøte lørdag.

Presidenten viste blant annet til pågripelsen av en amerikansk flyger i delstaten Tachira nylig, der han angivelig skal ha drevet spionasje og undergravende virksomhet.

Færre diplomater Maduro krever også at USA reduserer antallet diplomater ved sin ambassade i Caracas og viser til Wien-konvensjonens prinsipp om likhet mellom stater når det gjelder diplomatisk representasjon hos hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.