Venezuela saksøker CNN

Anklager CNN for å ha knyttet Chávez til al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venezuela saksøker CNN og anklager den amerikanske fjernsynsstasjonen for å ha knyttet president Hugo Chávez til terrornettverket al-Qaida, melder NTB.

Under en pressekonferanse i Caracas mandag viste informasjonsminister William Lara det han hevdet var CNN-opptak hvor bilder av Chávez var sammenstilt med bilder av Osama bin Laden.

Informasjonsministeren viste også opptak fra et CNN-innslag om demonstrasjoner i Caracas, og hevdet at dette var illustrert med bilder fra Mexico.

- CNN kringkastet en løgn som knyttet president Chávez til vold og drap, sa Lara.

«Underbevisste beskjeder» 

Venezuelas regjering saksøker også den venezuelanske fjernsynsstasjonen Globovision som anklages for å ha brukt «underbevisste beskjeder» for å oppfordre til å drepe Chávez. Fjernsynskanalen blir beskyldt for å ha vist bilder fra attentatet mot paven i 1981, samtidig som de spilte refrenget i salsalåta «Have faith, this doesn\'t end here».

- Slik jeg ser det, har denne fjernsynsstasjonen i denne spesifikke delen av sine sendinger, gjort seg skyldig i å oppfordre til et attentat mot Venezuelas statsoverhode, sa Lara ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer