Venezuela saksøker CNN

Anklager CNN for å ha knyttet Chávez til al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venezuela saksøker CNN og anklager den amerikanske fjernsynsstasjonen for å ha knyttet president Hugo Chávez til terrornettverket al-Qaida, melder NTB.

Under en pressekonferanse i Caracas mandag viste informasjonsminister William Lara det han hevdet var CNN-opptak hvor bilder av Chávez var sammenstilt med bilder av Osama bin Laden.

Informasjonsministeren viste også opptak fra et CNN-innslag om demonstrasjoner i Caracas, og hevdet at dette var illustrert med bilder fra Mexico.

- CNN kringkastet en løgn som knyttet president Chávez til vold og drap, sa Lara.

«Underbevisste beskjeder» 

Venezuelas regjering saksøker også den venezuelanske fjernsynsstasjonen Globovision som anklages for å ha brukt «underbevisste beskjeder» for å oppfordre til å drepe Chávez. Fjernsynskanalen blir beskyldt for å ha vist bilder fra attentatet mot paven i 1981, samtidig som de spilte refrenget i salsalåta «Have faith, this doesn\'t end here».

- Slik jeg ser det, har denne fjernsynsstasjonen i denne spesifikke delen av sine sendinger, gjort seg skyldig i å oppfordre til et attentat mot Venezuelas statsoverhode, sa Lara ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.