Venezuela sender olje til Syria

Hugo Chávez er en høylytt støttespiller for Syrias president.

STØTTESPILLER: Venezuelas president Hugo Chavez holder her en tale for en folkemengde i Syria i 2009. I bakgrunnen er et bilde av Chavez og Syrias president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LOUAI BESHARA
STØTTESPILLER: Venezuelas president Hugo Chavez holder her en tale for en folkemengde i Syria i 2009. I bakgrunnen er et bilde av Chavez og Syrias president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LOUAI BESHARAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuela er i ferd med å gjøre klar en ny last med dieselolje til Syria samtidig som regimet i Damaskus trapper opp offensiven mot demokratiaktivister.

I forrige måned bekreftet Venezuela at det var sendt minst to skipslaster med diesel til Syria, noe som undergraver vestlige lands forsøk på sanksjoner.

Venezuelas president Hugo Chávez har vært en høylytt støttespiller for Syrias president Bashar al-Assad, som hittil har motsatt seg alt internasjonalt press for å stanse sin voldspolitikk.

FN mener at minst 7.500 mennesker er drept under det syriske regimets brutale offensiv mot opposisjonen. I forrige uke falt nabolaget Baba Amr i Homs etter flere uker med bombardementer, og regjeringsstyrkene jakter nå på opposisjonelle.

(NTB)