Venezuelas folkeavstemning kontrolleres

Venezuelanske myndigheter vil gjennomføre en stikkontroll av resultatet folkeavstemningen president Hugo Chavez gikk seirende ut av søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste USAs tidligere president Jimmy Carter tirsdag kveld. Han la samtidig til at han ikke har noen grunn til å tvile på at Chavez vant avstemningen.

Carter sa videre at han selv og Organisasjonen av amerikanske stater hadde foreslått en kontroll av resultatet for å dempe anklagene fra opposisjonen.

- Vi foreslo for Det nasjonale valgrådet at en tilleggskontroll blir gjennomført, sa Carter, som ledet et team av internasjonale observatører under avstemningen.

Valgrådet har gått med på å kontrollere stemmene fra 150 valglokaler.

Chavez' motstandere hevder at presidenten har gjennomført massiv valgfusk. Ifølge de foreløpige målingene vant Chavez med 58 prosent av stemmene.

- Vi skal samle bevis for å dokumentere det gigantiske jukset som er blitt begått mot folkets vilje, sa opposisjonslederen Henry Ramos Allup etter at resultatet ble kjent.

De uavhengige valgobservatørene under ledelse av Carter mener folkeavstemningen gikk riktig for seg. Og tirsdag kveld godtok også USA at Chavez fikk støtte av folket til å bli sittende.

(NTB)

<B>VIL ROE OPPOSISJONEN: Stikkontrollene er foreslått for å dempe gemyttene, sier Jimmy Carter.