- JOBBET FOR IRAN: Amerikanske myndigheter sa for en måned siden at den hadde mottatt «svært bekymringsfulle» rapporter som knytter generalkonsul Livia Acosta Noguera til en angivelig iransk plan om å koordinerte dataangrep mot amerikanske sikkerhetsinstitusjoner. Her Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: AP/Scanpix
- JOBBET FOR IRAN: Amerikanske myndigheter sa for en måned siden at den hadde mottatt «svært bekymringsfulle» rapporter som knytter generalkonsul Livia Acosta Noguera til en angivelig iransk plan om å koordinerte dataangrep mot amerikanske sikkerhetsinstitusjoner. Her Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: AP/ScanpixVis mer

Venezuelas generalkonsul knyttes til cyberangrep mot USA

Utvises fra landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har erklært Venezuelas generalkonsul i landet for persona non grata etter at hun er blir knyttet til mulige iranske planer om cyberangrep mot amerikanske institusjoner.

Det amerikanske utvisningsvedtaket søndag kommer samtidig med at Irans president Mahmoud Ahmadinejad innleder en rundtur i Latin-Amerika.

Amerikanske myndigheter sa for en måned siden at den hadde mottatt «svært bekymringsfulle» rapporter som knytter generalkonsul Livia Acosta Noguera til en angivelig iransk plan om å koordinerte dataangrep mot amerikanske sikkerhetsinstitusjoner.

Generalkonsulen skal ha diskutert angrepene med studenter fra Iran og Cuba i 2008, da hun jobbet ved Venezuelas ambassade i Mexico.

(NTB)