ANKLAGER: Venezuelas president Nicolas Maduro sammen med førstedame Cilia Flores. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos)
ANKLAGER: Venezuelas president Nicolas Maduro sammen med førstedame Cilia Flores. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos)Vis mer

Venezuelas president hevder Trumps sikkerhetsrågiver planlegger å drepe ham

Venezuelas president Nicolás Maduro anklager USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton for å planlegge å drepe ham.

– John Bolton har blitt utnevnt til å lede en plan om å gjennomføre et statskupp, drepe Nicolás Maduro og sette inn en overgangsregjering, heter det i en uttalelse fra presidenten på Union Radio onsdag.

Regjeringen i nabolandet Colombia, som Maduro anklager for å delta i planene, avviser uttalelsen og krever at Venezuela respekterer landets president Ivan Duque.

ANKLAGES: USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
ANKLAGES: USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB Vis mer

Maduro anklager også Bolton for å trene militære styrker i samarbeid med Colombia, og at spesialstyrker har blitt trent opp av USA for å angripe Venezuelas militære flybaser. Han hevder også USA forsøkte å utføre et droneangrep mot ham i august, men at angrepet mislyktes.

Presidenten sier han skal ta opp «de gale planene» til Bolton med president Donald Trump.

Maduro kommer med uttalelsen to dager etter at to russiske bombefly som kan utstyres med atomvåpen, landet i hovedstaden Caracas. Ifølge landets forsvarsminister Vladimir Padrino er flyene til stede slik at Venezuela «kan forvare seg selv».

USAs utenriksminister Mike Pompeo kaller samarbeidet mellom Russland og Venezuela for «to korrupte stater som sløser offentlige midler», noe en talsmann for den russiske regjeringen sier er «helt feil».