AVVISER KUPP: Venezuelas president Nicolas Maduro avviste i går at det forelå konstitusjonell brudd etter at Høyesterett tok over lovgivende makt. Nå skal det vurderes på ny. Foto: Getty / AFP / NTB Scanpix
AVVISER KUPP: Venezuelas president Nicolas Maduro avviste i går at det forelå konstitusjonell brudd etter at Høyesterett tok over lovgivende makt. Nå skal det vurderes på ny. Foto: Getty / AFP / NTB ScanpixVis mer

Nicolas Maduro

Venezuelas president lover å løse krisen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Nicolás Maduro i Venezuela ber om en ny vurdering av høyesteretts beslutning om å gi seg selv lovgivende makt.

– April har fått en god start, sa Maduro natt til lørdag lokal tid etter et krisemøte i landets nasjonale sikkerhetsråd.

Sikkerhetsrådet kunngjorde at det støtter en ny vurdering av høyesteretts beslutning om å overføre lovgivende makt fra nasjonalforsamlingen til domstolen selv.

Dermed hadde presidenten tilsynelatende foretatt en helomvending. Kvelden før hadde han støttet høyesteretts kjennelse og nektet for at den var i strid med grunnloven.

Reaksjonene har vært sterke både i og utenfor Venezuela etter høyesteretts-beslutningen. Opposisjonen i landet har anklaget Maduro for å bruke domstolen til å gjennomføre et kupp og innføre diktatur.

Også Venezuelas riksadvokat Luisa Ortega, som vanligvis støtter Maduro-regjeringen, har kommet med sterk kritikk av høyesteretts kjennelse.

Regjeringen har avvist anklagene om kuppforsøk og sagt at kjennelsen er et resultat av at nasjonalforsamlingen har nektet å følge tidligere pålegg fra høyesterett.

(NTB)