Venn av Atta arrestert i Tyskland

Marokkanske Abdelghani Mzoudi kjente Mohamed Atta. Hjalp han terroristene før 11. september?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

29 år gamle Abdelghani Mzoudi ble arrestert i Hamburg torsdag, ett døgn etter at det ble utstedt arrestordre på ham. Han blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

Mzoudi er siktet for å ha hjulpet Mohamed Atta og noen av de andre gjerningsmennene som sto bak flykapringene i USA i fjor høst. Atta og to av de andre terroristene bodde en periode i Hamburg. Mzoudi er dermed også mistenkt for å ha forbindelser til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Visste

Ifølge den tyske påtalemyndigheten visste Mzoudi om kaprernes planer. I tillegg skal han ha sørget for penger til en mistenkt som fremdeles er på frifot, Zakariya Essabar, som hadde planlagt å dra til USA for å ta flytimer.

Mzoudi skal også ha hjulpet Marwan Alshehhi, som førte et av de kaprede flyene, ved å skjule spor og gi ham rom i en studentbolig de siste ukene før han dro fra Tyskland til USA i mai 2000.

Statsadvokat Kay Nehm opplyste at Mzoudi deltok i treningsleirer i Afghanistan sommeren 2000 sammen med marokkaneren Mounir El-Mottasadeq som ble pågrepet i sommer. Rettssaken mot El-Mottasadeq kommer opp 22. oktober. Han er den første som tiltales i Europa for direkte tilknytning til angrepene. Den eneste andre som er tiltalt er Zacarias Moussaoui som sitter fengslet i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer