Venn av de mistenkte Boston-bomberne dømt

For å ha hindret politiets arbeid.

FJERNET GJENSTANDER: Azamat Tazhayakov er dømt for å ha fjernet gjenstander fra terrortiltalte Dzhokar Tzarnajevs rom. Rettstegning: JANE FLAVELL COLLINGS / AP / NTB SCANPIX
FJERNET GJENSTANDER: Azamat Tazhayakov er dømt for å ha fjernet gjenstander fra terrortiltalte Dzhokar Tzarnajevs rom. Rettstegning: JANE FLAVELL COLLINGS / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En venn av de to mennene som er mistenkt for å stå bak bombene på Boston Marathon i 2013, er dømt for å ha hindret politiets arbeid.

Den kasakhstanske utvekslingsstudenten Azamat Tazhayakov ble mandag funnet skyldig i å ha fjernet en ryggsekk som inneholdt tomme fyrverkeri-beholdere fra rommet til den mistenkte bombemannen Dzjokhar Tsarnajev.

Brødrene Tamerlan (26) og Dzjokhar Tsarnajev (19) er mistenkt for å stå bak bombene. 26-åringen døde etter en skuddveksling med politiet 19. april. Den 19 år gamle broren ble såret i politiaksjonen og sitter i varetekt.

Dersom Tsarnajev blir funnet skyldig i tiltalen under rettssaken i november, risikerer han dødsstraff. Under et rettsmøte i juli i fjor erklærte han seg ikke skyldig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer