Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venn av drapssiktet 24-åring: - Jeg har aldri hørt noe om at han har kjøpt sex tidligere

Drapet beskrives som brutalt.

BLE DREPT: Galina Sandeva ble drept i Oslo i desember. I går ble en 24 år gammel mann varetektsfengslet og siktet for drapet.
BLE DREPT: Galina Sandeva ble drept i Oslo i desember. I går ble en 24 år gammel mann varetektsfengslet og siktet for drapet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for drapet på Galina Sandeva (28) framstilles trolig for varetektsfengsling onsdag.

Kilder med god kjennskap om saken beskriver drapet som brutalt.

Dagbladet har snakket med flere venner og bekjente av den siktede 24-åringen. Alle er overrasket over siktelsen.

- Jeg kan egentlig ikke tro det. Han er en veldig fin fyr, dette er veldig overraskende, sier en venn av ham til Dagbladet.

TENTE LYS: Etter drapet på Galina Sandeva ble det tent lys på Bispekaia i Oslo, hvor hun ble funnet drept. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TENTE LYS: Etter drapet på Galina Sandeva ble det tent lys på Bispekaia i Oslo, hvor hun ble funnet drept. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Politiet sier 24-åringen kontaktet Sandeva i Kongens gate på kvelden onsdag 16. desember. Vennen synes også det er overraskende.

- Jeg har aldri hørt noe om at han har kjøpt sex tidligere. Det er rart at han i det hele tatt skal ha vært i den situasjonen.

24-åringen kommer opprinnelig fra Hedmark, men har bodd og jobbet i Oslo de siste årene.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier de ikke har informasjon om noen tidligere kontakt eller relasjon mellom 24-åringen og Sandeva.

- De to møttes i Kongens gate, sier Metlid.

Sandeva jobbet som sexarbeider i dette området. Politiet ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt hvordan de møttes, og om det var snakk om sexkjøp, utover at han kontaktet henne.

24-åringen jobbet i samme område som Sandeva ble funnet.

Politiet tror ingen andre var involvert i drapet, og det var siktede selv som viste politiet hvor den dreptes telefon lå.

- Han ble med oss og påviste hvor han hadde kvittet seg med den, sier Metlid.

24-åringen har knyttet seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld.

Mannen er tidligere dømt i Hedmarken tingrett for fyllekjøring og ble i går beskrevet som noe kjent av politiet fra tidligere, men har ikke tidligere vært involvert i alvorlige saker.

24-åringens forsvarer, Joar B. Henjum, sier til Dagbladet at 24-åringen ikke er avhørt av politiet etter at han avga sin frie forklaring mandag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Han er kjenner fremdeles ikke straffskyld etter siktelsen. Jeg vil ikke gå inn på bakgrunnen for det, men det kan være flere forhold som gjør det riktig å nekte straffskyld, sier advokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media