Venn av Galina-siktet i avhør: 25-åringen hevdet han hadde drept en prostituert tidligere, og at han hadde blitt en varulv

Rettspsykiatere undersøker nå om 25-åringen var psykotisk da han drepte Galina Sandeva (28).

DREPT: Galina Sandeva (28). Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 25-åringen som er siktet for å ha drept den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva(28) har forklart politiet at han skal ha blitt, eller var på vei til å bli, en varulv.

To rettsoppnevnte psykiatere undersøker nå om 25-åringen kan ha vært i psykose da han drepte Sandeva. Av rettens kjennelse etter at mannen tirsdag ble varetektsfengslet i en ny periode av Oslo tingrett går det fram at prejudisiell observasjon av siktede viser at «gjennombrudd av realitetsbrist som følge av en psykosetilstand ikke kan utelukkes», og de anbefalte en full undersøkelse. 

Mannens varulv-forklaring framgår av også av kjennelsen:

- Han skal ha fortalt et vitne at han hadde drept en prostituert før, og vist vedkommende på et tv-spill hvordan han hadde gjort det. Siktede skal ha fortalt vitnet at han etter dette hadde blitt en varulv.25-åringens forsvarer Joar Berg Henjum sa mandag til Dagbladet at han tilrådet klienten å samtykke til videre fengsling. Han sier følgende om opplysningene i rettens kjennelse.

- Dette viser noe av bakgrunnen for at det ikke er riktig for ham å erkjenne straffskyld, selv om han erkjenner handling.VG har tidligere skrevet at en venn av 25-åringen i avhør har snakket om en samtale hvor siktede snakket om å ta liv for å bli en varulv, og at politiet jobber for å undersøke om det skjedde i rus, om det var en dårlig spøk eller lignende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer