Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venn av Galina-siktet i avhør: 25-åringen hevdet han hadde drept en prostituert tidligere, og at han hadde blitt en varulv

Rettspsykiatere undersøker nå om 25-åringen var psykotisk da han drepte Galina Sandeva (28).

DREPT: Galina Sandeva (28). Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25-åringen som er siktet for å ha drept den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva(28) har forklart politiet at han skal ha blitt, eller var på vei til å bli, en varulv.

To rettsoppnevnte psykiatere undersøker nå om 25-åringen kan ha vært i psykose da han drepte Sandeva. Av rettens kjennelse etter at mannen tirsdag ble varetektsfengslet i en ny periode av Oslo tingrett går det fram at prejudisiell observasjon av siktede viser at «gjennombrudd av realitetsbrist som følge av en psykosetilstand ikke kan utelukkes», og de anbefalte en full undersøkelse. 

Mannens varulv-forklaring framgår av også av kjennelsen:

- Han skal ha fortalt et vitne at han hadde drept en prostituert før, og vist vedkommende på et tv-spill hvordan han hadde gjort det. Siktede skal ha fortalt vitnet at han etter dette hadde blitt en varulv.

25-åringens forsvarer Joar Berg Henjum sa mandag til Dagbladet at han tilrådet klienten å samtykke til videre fengsling. Han sier følgende om opplysningene i rettens kjennelse.

- Dette viser noe av bakgrunnen for at det ikke er riktig for ham å erkjenne straffskyld, selv om han erkjenner handling.

VG har tidligere skrevet at en venn av 25-åringen i avhør har snakket om en samtale hvor siktede snakket om å ta liv for å bli en varulv, og at politiet jobber for å undersøke om det skjedde i rus, om det var en dårlig spøk eller lignende.

Hevder selvforsvar Av kjennelsen fra tirsdag framgår det også at siktede har erkjent drapet, men har hevdet å ha handlet i selvforsvar.

Politiet mener det er fare for gjentakelse, og begrunner det blant annet i varulv-forklaringene, og at 25-åringen har hatt det retten kaller «påfallende oppførsel, blant annet med kniv, før drapet».

- Vi mener handlingens alvorlige karakter, sammenholdt med atferden hans i for- og etterkant av drapet, tilsier at det er gjentakelsesfare, sa politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet mandag.

SIKTET FOR DRAP: 25-åringen har erkjent drapshandlingen, men hevder det var selvforsvar.
SIKTET FOR DRAP: 25-åringen har erkjent drapshandlingen, men hevder det var selvforsvar. Vis mer

Forsvarer Joar Berg Henjum sa da at han ikke var overrasket over at politiet anførte gjentakelsesfare som fengslingsgrunnlag utfra opplysningene om klientens psykiske helse.

Rusundersøkelse Politiet har avhørt en rekke personer i kretsene rundt 25-åringen fra Hedmark, som i flere år har bodd i Oslo, og jobbet som selger. 

Politiet har undersøkt om 25-åringen var ruspåvirket under drapet, men ønsker foreløpig ikke å kommentere disse undersøkelsene.
 
Sandeva ble drept med kniv.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram