Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venn og nabo drapssiktet

Mannen som nå er siktet for å ha tatt livet av Einar Johannes Bodal (82) like før jul, er den dreptes nære nabo. Han er i 60-åra og har ikke tilstått. Han nektet i går å la seg avhøre. Det var siktede som varslet politiet om at naboen og vennen lå drept i kjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som nå er siktet, har ifølge kjentfolk i Rakkestad bodd på stedet i lang tid. Han har den seinere tida ikke vært yrkesaktiv. Hans bolig ligger nær sentrum, tett ved den dreptes hus.

Her har begge bodd i lang tid. De to var nære bekjente og venner.

Stemmer ikke

Politiadvokat ved Sarpsborg Politikammer, Thor Bernhard Klepper, opplyser at politiet ennå ikke har festet noe klart motiv til den mistenkte. Han var gjennom innledende avhør fredag kveld, kort etter pågripelsen. Det kom lite ut av avhørene. Siktelsen mot ham lyder på forsettlig drap.
På spørsmål om hva som førte til pågripelsen av den vel 60-årige Rakkestad-mannen fredag kveld, svarer politijuristen slik:

- Tekniske funn på åstedet, sammenholdt med enkelte ting som siktede har forklart i tidligere avhør; og forhold som ikke er i overensstemmelse med de funn og opplysninger politiet sitter inne med.

Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Drepte og varslet?

Etter det Dagbladet forstår, er spor som peker mot mistenkte funnet på åstedet, blant annet i kjelleren til Bodal, der han ble funnet drept etter gjentatt stump vold mot hodet.

Drapstidpunktet er ikke fastslått, men ligger et sted mellom tirsdag ettermiddag den 16. desember og natt til onsdag den 17., eller tidlig onsdag morgen.

Det var naboen som nå er mistenkt som varslet om at vennen lå død i kjelleren. Det skjedde om ettermiddagen den 17. desember. Han forklarte da at han reagerte fordi rullgardinen til 82-åringen var nedtrukket.
Drapsalarmen gikk dagen etter, den 18. desember, kort etter obduksjonen. Mannens vitneforklaringer og mangelfullt alibi kastet den begynnende mistanken mot ham.

Rolig og beskjeden

Blant forretningsdrivende og personer som kjenner Rakkestad ut og inn, beskrives den mistenkte som en rolig og beskjeden kar.
Han har ikke vært i kontakt med politiet tidligere, opplyses det. Han skal heller ikke ha utmerket seg på særskilt vis ellers. Han beskrives som en anonym person.

Ingen av dem Dagbladet var i kontakt med i Rakkestad, ønsker å stå fram og si noe om saken. Som en forretningsansatt i Rakkestad sentrum sa det i går ettermiddag:

- Han har jo ikke tilstått og er jo ikke dømt, så vi vet ikke om det er han som har gjort det. Men nå tør jeg i alle fall å sove med åpent vindu igjen.

Økonomisk motiv?

Politiet vil ikke gå ut med det man mistenker kan være motivet bak drapet.

Men etter det Dagbladet forstår, peker mistankene mot en mulig uoverensstemmelse eller et motiv av økonomisk natur.

Politiet vil nå, etter det Dagbladet kjenner til, gå igjennom siktedes økonomi i den hensikt å avklare et mulig drapsmotiv.

Også den drepte omtales i Rakkestad som en rolig og beskjeden kar. Han var pensjonert indistriarbeider, mangeårig ansatt ved Rakkestad Teglverk. Han bodde alene. På folkemunne het det seg at han hadde godt med penger.
I dag vil det bli forsøkt å ta nye avhør av den siktede naboen. Mannen framstilles trolig for varetektsfengsling i morgen. Endelig avgjørelse tas i dag.

DEN DREPTES HUS:</B> Einar Johannes Bodal ble drept i kjelleren. Naboen som varslet om drapet, er nå siktet for ugjerningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!