OVERRASKET:    Dagbladet møtte en av de siktedes venner utenfor Larvik torsdag. Han omtaler 38-åringen som en rolig kar og en god familiefar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
OVERRASKET: Dagbladet møtte en av de siktedes venner utenfor Larvik torsdag. Han omtaler 38-åringen som en rolig kar og en god familiefar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Venn om siktede: - Et sjokk at han ble siktet igjen

Omtaler 38-åringen som en turkamerat og en god familiefar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK/OSLO (Dagbladet): I dag ble det klart at Vestfold-politiet har pågrepet og siktet en 38 år gammel mann for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999.

• Saken: Tolv år gamle Kristin dukket aldri opp da hun skulle bade med venninna. Timer seinere ble hun funnet kvalt i skogen.

Siktede har tidligere blitt dømt for drapet i Larvik-tingrett, men ble frifunnet før saken ble lagt fram i lagmannsretten.

En venn Dagbladet møtte i dag, omtaler 38-åringen som en turkamerat og en god barnefar.

- Det kom som et sjokk at han ble siktet igjen etter alle disse åra. Det er greit at saken ble tatt opp igjen, men dette er virkelig tungt for han og familien, sier vennen til Dagladet.

Dagbladet møtte ham på en bensinstasjon utenfor Larvik sentrum i ettermiddag. Han og den drapssiktede 38-åringen har kjent hverandre i over 15 år, og har jobbet sammen ved flere anledninger.

Under den første rettsaken snakket de mye sammen om Johannessen-saken, men etter at han ble frikjent, ble han mer innesluttet om det.

Vennen omtaler ellers 38-åringen som en rolig og harmløs person.

- Jeg har bare gode ting å si om ham og jeg har store vansker med å plassere ham som en morder. Vi delte i en lengre periode en interesse for fotografering og har hatt mange fine toppturer sammen, sier vennen til Dagbladet.