Venn siktet - tatt i løgn

STAVANGER (Dagbladet): En nær venn av den forsvunne Tom Halvorsen(18) er blant de tre som nå er pågrepet og siktet i saken. Vennen, en 25 år gammel vietnameser, skal ha truffet 18-åringen samme dag som han forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vietnameseren har tidligere vært inne til avhør i forsvinningsaken. Politiet mener de har tatt 25-åringen i løgn. Han ble ved 20-tida i går kveld informert om at han var siktet for falsk forklaring og satt i hele natt i knallharde avhør på Stavanger politikammer.

Politiet mener at alle de tre siktede har kunnskap om Toms forsvinning. Etterforskerne mener at vietnameseren kort tid før Tom forsvant skal ha overtatt pistolen hans.
Det ble i går foretatt ransaking hos alle de tre siktede.

Etter det Dagbladet erfarer håper etterforskerne å kunne sette de tre mennene i forbindelse med den lyse bilen som har vært etterlyst i saken.

25-åringen eier en bil av lys farge.

Politiet hovedteori er nå at den forsvunne 18-åringen kan være drept og dumpet på et ukjent sted. I går deltok mellom 150 og 180 personer i finsøk i Tananger-området.

Driver utested

Den 25 år gamle vietnameseren har kjent Tom Halvorsen over lengre tid. 25-åringen driver et utested i Rogaland.

Etter det Dagbladet erfarer håper politiet å kunne føre bevis for at det var disse tre Tom skulle møte den natta han forsvant.

Da Dagbladet var på Stavanger politistasjon i natt var det ingen av etterforskerne som ville si noe som helst om den dramatiske vendingen saken hadde tatt.

Først i formiddag ønsker politiet å avholde en pressekonferanse.

Siktelsen fra politiet er foreløpig. De siktede vil sitte i avhør fram til fredag, da politiet må bestemme seg for om de skal framstilles for varetektsfengsling.

Etterforskerne satser alt på at de tre vil komme med innrømmelser som gir politiet opplysninger om hvor det er blitt av Tom.

Mystisk møte

18-åringen har i lengre tid hatt kontakt med flere vietnamesere.

Kort tid før Tom forsvant ble han sett sammen med en vietnameser inne på Fina-stasjonen på Tananger. Denne vietnameseren har aldri meldt seg for politiet.

Bestekameraten til 18-åringen har forklart til politiet at Tom sa han skulle møte en utlending denne natta.

Samme kveld, ved 23.10-tida ble en lys bil observert i busslommen ved Fina-stasjonen. Bilen er etterlyst i flere dager, men føreren har aldri meldt seg.

Organisert kriminalitet

Flere av vietnameserene er sentrale i amfetamin-omsetningen i vestlandsbyen. Politiet mistenker vietnamesere for å drive organisert kriminalitet over hele landet knyttet opp mot narkotika, gambling, tyverier, prostitusjon og illegal lånevirksomhet.

I dette miljøet finnes også en rekke nådeløse torpedoer og pengeinnkrevere.

Miljøet er hardt og våpen florerer.

Sentralt plasserte kilder i politiet sier til Dagbladet at de etterforsker saken som et drap uten lik. Det er nesten en uke siden politiet slo drapsalarm på bakgrunn av flere illevarslende tips.
Det som syntes å være en vanlig forsvinningssak ble med ett et vanskelig kriminalmysterium. I dag jobber nærmere 20 politifolk med saken.

Tom Halvorsen hadde med seg sin mobiltelefon da han forsvant. Politiet hadde store forventninger til mobiltelefon-utskriftene fra tida før Tom ble borte.

Etter det Dagbladet erfarer støtte politiet på uventede problemer. Tom skal ha hatt to mobiltelefonkort. Det ene kortet har politiet ikke klart å få utskrift fra. Det andre kortet derimot skal ikke inneholde avgjørende opplysninger for etterforskningen.

Politiet gjennomførte i går et omfattende finsøk i hele Tananger-området. Mannskapene lette etter alle spor som kunne settes i forbindelse med forsvinningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer