Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vennegjeng ble tilbudt 500 kroner for å late som de var interessert i en bolig

Tilbudt penger for å komme på visning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under visning av et nytt boligprosjekt i Oslo i oktober fikk venner av en ansatt i prosjektet tilbud om 500 kroner for å late som om de var interesserte kjøpere.

Forespørselen ble sendt til Facebook-venner av en ansatt i investeringsselskapet Daimyo AS som eier leilighetsprosjektet, skriver Aftenposten.

«Kan du ta med 10 venner og stå i kjøpekø for eiendomsprosjektet vårt». «Man må late som man er superkin - ikke stå å tøyse.» «500 cash pr. person». «Lette penger», sto det blant annet i forespørselen.

Ifølge avisen fordelte ti personer seg rundt i de forskjellige leilighetene. Betalingen fikk de fra en ansatt i Daimyo. Daglig leder Espen Aubert benekter imidlertid at betaling har skjedd, men sier det er vanlig å oppfordre venner og kjente til å komme når de selger prosjekter.

I Norges Eiendomsforbund mener administrerende direktør Carl Geving potensielle kjøpere på denne måten blir ført bak lyset. Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet mener selv det å invitere venner og bekjente uten betaling, gir villedende inntrykk på visning.

(NTB)