Vennegjeng i bussvelt

32 personer er fraktet til legebehandling etter at bussen deres veltet på den smale fjellveien i Valdres. En vennegjeng på 52 personer fra Oslo skulle tilbringe helga på et høyfjellshotell da bussen kjørte av veien og veltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni personer er langt inn på sykehus, og resten av de skadde er fraktet til Fagernes legesenter. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd i bussvelten.

- Folk er naturligvis svært skremte, sier lensmannsbetjent Svein Tvenge som er på stedet.

Han forteller at tre helikopter og seks ambulanser frakter de skadde ned fra fjellet. Han vet ikke hvorfor bussen kjørte av veien og ned ei skråning hvor den ble liggende på sida.

Kommer fram i kveld

Weekend-turen fikk en dramatisk vending for vennegjengen som var på vei tilbake til Bygdin høyfjellshotell med en buss fra Sporveisbussens turbiler. Ulykka skjedde i 17.30-tida på en smal fjellvei mellom Vang i Valdres og Øystre Slidre.

- Vi ventet følget på 52 venner og bekjente. De tilbringer weekenden her hos oss. Vi regner med at de som kom uskadd fra hendelsen kommer hit i løpet av kvelden, opplyser hotellet til Dagbladet.no.

Opplevde marerittet

- Vi kjørte litt ut på sida av veien, og da tok hjulet tak i den løse kanten, forteller Jan Erik Foss til TV2.

Han var om bord i ulykkesbussen og ble kastet oppå kameratene sine da bussen veltet av veien.

- Det var forferdelig. Det var tjukk røyk i bilen fordi motoroljen tok fyr. Men vi klarte å holde roen, fikk sparket ut vinduene og alle kom seg trygt ut, sier Foss.

De 52 passasjerene er en gjeng tidligere idrettsfolk.

- Heldigvis ble ingen alvorlig skadd. Dette kunne gått meget ille.

Ikke så alvorlig som antatt

Det ble slått storalarm og tre helikopter ble tilkalt da ulykkesmeldinga kom klokka 17.27.

- Det hørtes mer alvorlig ut enn det visste seg å være. Det ble sagt at mange hadde større skader, og tre helikopter ble tilkalt, sier vaktsjef Arne Hjelmtvedt ved Gjøvik politidistrikt.

Kontrameldinga kom klokka 17.49 da det første helikopteret var ankommet ulykkesstedet.

- Det vi vet nå er at noen titalls personer skal ha mindre alvorlige skader - blant annet bruddskader, sier Hjelmtvedt.

Røyk fra bussen

- Avkjøringa skjedde på en liten snarvei som heter Slettefjellveien, forteller han.

Vaktsjefen har ikke fått tilbakemelding fra sine folk på stedet, og vet ikke hvorfor bussen kjørte av veien eller omstendighetene rundt ulykka. På grunn av svært dårlig mobilforbindelse er det vanskelig for politiet å ha oversikt over redningsarbeidet.

Det kom røyk fra bussen etter velten, og brannvesenet ble tilkalt. Hovedredningssentralen er varslet om ulykken, men har foreløpig ikke blitt involvert i redningsarbeidet.

- Vi var klare hvis politiet ønsket det. Men det ser ut til at de greier å ordne opp selv, opplyser Hovedredningssentralen på Sola.

FALT AV VEIEN: Bussen kom for langt ut og mistet taket på den smale fjellveien.