Vennen drapssiktet

BERGEN/SYKKYLVEN (Dagbladet): Drapssiktede Thavabalan Sittampalam (31) er blitt avhørt om gjeld til Rajakumaran Rasiah. Den 35 år gamle tamilen Rasiah ble funnet død mandag. I går ble kameraten pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ ÅSTEDET: Thavabalan Sittampalam er siktet for å ha drept sin venn Rajakumaran Rasiah i dette huset. I går ble Sittampalam pågrepet.

Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG

31 år gamle Thavabalan Sittampalam er også spurt om seksuelle tilnærmelser og hans og Rasiahs forhold til narkotika.

Sittampalam har flere ganger sagt til Dagbladet at han følte seg mistenkt for drapet på vennen og bilselgeren Rajakumaran Rasiah, men han har stilt seg helt uforstående til hva som kunne ha skjedd.

Mandag, tirsdag og onsdag denne uka ble Sittampalam avhørt i til sammen 18 timer av Kripos-etterforsker Alf Rune Rolland ved Stranda lensmannskontor som ligger bare 40 til 50 meter fra sjøen der Rasiah ble funnet død mandag 18. oktober.

Da Sittampalam forlot lensmannskontoret onsdag kveld, fulgte Rolland med opp til leiligheten hans i Bøveien for å få skoene hans. De skulle testes mot spor politiet hadde gjort på åstedet, i leiligheten til Rasiah i Sykkylven.

Uten advokat

Fredag ettermiddag fikk Sittampalam en telefon fra den samme Kripos-etterforskeren.

- Han sa jeg ville få tilbake skoene fredag kveld eller lørdag, sa Sittampalam til Dagbladet fredag kveld.

Rolland kom ikke selv i går formiddag. I stedet kom en betjent fra Stranda lensmannskontor og en fra Ålesund politistasjon for å pågripe Sittampalam. Den 31 år gamle tamilen ble kjørt til Ålesund hvor han ble avhørt på nytt i går. Han har foreløpig ikke ønsket å få oppnevnt forsvarsadvokat.

- Han er siktet for forsettlig drap og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Beslutningen om pågripelse ble tatt i går morges og på bakgrunn av hans forklaring som etter vår mening ikke stemmer overens med de faktiske forhold, sier politiinspektør Yngve Skovly.

- Vi tror Rasiah ble drept med kniv i leiligheten sin søndag 3. oktober eller seinest mandag 4. oktober. Vi tror ikke han var med ferja fra Aursnes søndag morgen slik siktede har forklart. Dette er blant annet grunnlaget for å påstå at det foreligger skjellig grunn til mistanke, sier Skovly.

Uklart motiv

Sittampalam har sagt til Dagbladet at han hadde lagt igjen fingeravtrykkene sine på en stor og skarp kniv han etter egen forklaring skal ha brukt til å åpne en spagettipakke med natt til 3. oktober.

Etterforskningsledelsen vil ikke si noe om mulig motiv for drapet, men til Dagbladet har Sittampalam sagt at han er blitt spurt ut om gjeld til Rasiah.

Det er en kjent sak at Rasiah har lånt ut penger til mange privatpersoner.

- Jeg har lånt noen hundrelapper, men har ikke problemer med økonomien, var hans svar.

Han er blitt spurt om avdøde gjorde seksuelle tilnærmelser mot ham, men Sittampalam har forklart at han selv sov på sofaen i stua, mens Rasiah lå på soverommet natt til søndag 3. oktober.

Drakk alkohol

Kripos-etterforsker Alf Rune Rolland har spurt om forholdet deres til narkotika, men det er blitt avvist.

- Ingen av oss brukte narkotika, sa Sittampalam. Han har derimot forklart at de hadde drukket noe alkohol på natta, blant annet fra ei vodkaflaske med 90 prosent sprit på, som han ikke visste hvor stammet ifra.

I går saumfarte Kripos-teknikerne leiligheten på Stranda. I stua er det en sofa, et bord, et tv-apparat og noen vekter som han trente med.

Kickbokser

Den tidligere aktive kickbokseren er i god form, men har ifølge egen forklaring aldri misbrukt sine ferdigheter i slåsskamper.

- Jeg har vært i slåsskamp én gang med nordmenn på diskoteket på Stranda, på grunn av mobbing, men det er lenge siden, har han fortalt til Dagbladet.

I går valgte politiet også å beslaglegge bilen hans og bilen til en annen tamilsk venn som var innom leiligheten til Rasiah natt til søndag 3. oktober.

- Ingen andre personer er siktet i saken, opplyser Skovly.