«Vennen min ble skutt i hodet. Da moren og søsteren begynte å skrike skjøt han dem også»

Dramatiske fortellinger fra overlevende etter massakren i Houla. 62 av de drepte skal ha tilhørt samme familie.

MASSAKRE: En FN-observatør dokumenterer døde etter massakren i Houla. Foto: Reuters/Shaam News/Scanpix
MASSAKRE: En FN-observatør dokumenterer døde etter massakren i Houla. Foto: Reuters/Shaam News/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overlevende etter den dramatiske massakren i Houla i Syria forteller til Human Rights Watch at den syriske hæren bombet området før væpnede menn kledd i militære klær gikk til fots og slaktet ned hele familier.

Totalt 108 personer ble drept i massakren. 32 av dem var barn.

Det er fremdeles uklart om mennene var fra Syrias sikkerhetsstyrker eller om de tilhørte en militia som støtter regjeringen kalt Shabeeha.

62 drept fra samme familie Den blodige lørdagen startet med at byen ble rammet av bombardement fra tunge skyts som stridvogner og artilleri, før væpnede menn i uniform angrep hjem i utkanten av Houla. Abdel Razzak-familien, som har åtte hus i utkanten av byen, ble hardt rammet. Lokale aktivister har gitt Human Rights Watch en liste med 62 drepte fra familien.

- Jeg var hjemme med mamma, tante og mine kusiner da jeg plutselig hørte skudd. Det var første gang jeg hadde hørt så mange skudd, sier en 10-åring fra Abdel Razzak-familien til organisasjonen.

- Mamma tok meg med til en låve for å gjemme oss. Jeg prøvde å se litt utenfor, men jeg var redd for at de skulle se meg. Menn kledd i uniformer som soldater gikk inn i huset vårt. Etter noen minutter gikk de ut. Tvers over gata så jeg vennen min Shafiq (13) stående alene. En av de væpnede mennene tok han til et hushjørne og skjøt ham med sitt eget våpen. Moren hans og storesøstra, som jeg tror var 14 år, gikk ut av huset og gråt og skrek. Den samme mannen skjøt dem flere ganger, sier 10-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer