Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vennen sparket til døde

SPARBU (Dagbladet): Rune Berg (36) var ihuga Rosenborg-patriot hele sitt liv. Forrige søndag skulle han oppleve sin første cupfinale. Den fikk tobarnsfaren aldri sett. Natt til søndag ble han sparket ned på åpen gate i Oslo. Mandag døde han av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Berg vokste opp sammen med Rune, de var meget nære venner og Rune var ansatt i Tors entreprenørfirma. Den glødende interessen for fotball hadde de felles. Sammen så de den første kampen Rosenborg spilte i Champions League, og det har blitt mange kamper sammen foran TV-en etter det.

Utadvendt

- Runes plutselige og tragiske dødsfall ble et ubegripelig sjokk. Jeg så ham sist fredag kveld, og da gledet han seg jævlig til å dra på cupfinalen. Han gledet seg til å ta del i det fantastiske folkelivet. Han var en utadvendt og levende type. Han må bare oppleves, sier Tor.
Han har problemer med å sortere og finne ut av sine egne følelser etter vennens meningsløse bortgang. Dagen etter vennens død har stort sett gått med til å snakke med media. Det er Runes foreldre som har ytret ønske om dette.

- Men jeg har kalde følelser overfor ham som drepte Rune. Det kan jeg si. Samtidig tenker jeg mye på hans nærmeste familie og den sorgen de sliter med nå, forteller Tor.

Samlet

I går kveld var Runes nærmeste familie og venner samlet hjemme hos Runes foreldre.

- I ei lita bygd som denne tar folk vare på hverandre når noe slikt skjer. De viser medfølelse. Rune var veldig glad i bygda si, og var umulig å rikke herfra. Blind vold av typen Rune ble utsatt for kunne aldri skjedd i Sparbu. Hvis slåsskamper oppstår her, ser folk hverandre inn i øynene, og man får en sjanse til å forsvare seg. Det fikk ikke Rune.

- Man kommer ikke nærmere meningsløsheten enn dette. Det er helt sikkert, mener Tor.

Tor synes det er et flott tiltak av Rosenborg å spille med sørgebånd i kampen mot Galatasaray. Rune dro til Oslo med Rosenborg i hjertet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling