Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vennene advarte Tom

Tom Halvorsen ble advart mot mannen som nå er hovedtiltalt for drapet på ham. Det hevdet vennene hans i retten i dag. Flere hevder at Tom hadde 100.000 kroner på seg natten han ble skutt. Pengene skulle angivelig brukes til narkotikahandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kort tid før drapet spurte Tom om det var trygt å bli kjent med Minh Quang og gjøre foretninger med ham, og da svarte vi nei. Vi fortalte at det gikk en masse rykter om ham, sa en 19-år gammmel tidligere skolekamerat i Jæren herredsrett i formiddag.

Rettssaka har nå pågått en uke. I dag tok flere av vennene til den drepte tenåringen plass i vitneboksen. Ifølge vennene fortalte Tom at han drev med salg av hasj og at han planla å gjøre forretninger med den vietnamesiske diskotekeieren Minh Quang, mannen politiet mener er hjernen bak drapet på Tom natt til 1. mai i fjor.

Utstyrt med mye penger

Quang har tidligere forklart at Tom hadde med seg 12.000 kroner da han kom til diskoteket Rockefeller på Bryne. Pengene skulle dekke gjeld. Men kameratene mener summen var langt større, opp til 100.000 kroner. Tom skal ha fortalt at pengene skulle brukes for å finansiere narkotikahandel i kompaniskap med vietnameseren. Dette ble han advart mot å gjøre. Han sa også at han samlet penger for å investere i diskoteket. Tom hadde med seg mye penger på jobb på bensinstasjonen i Tananger kvelden før han ble drept.

Samsvarer

Vitneforklaringene i dag samsvarer i hovedtrekk med det de to andre tiltalte i saken har sagt tidligere. Begge hevder at de skjøt Tom etter ordre fra Quang. Vietnameseren innrømmer at han gav ordre om å bortføre Tom for å skremme ham, men hevder at 25-åringen Ole Håkon Geliassen sto bak drapet.

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte at han var drept, sa Quang i retten mandag.