Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vennene brøtsammen i gråt

LONDON (NTB): Venner, familie og kjente brøt sammen i gråt da Louise Woodward ble kjent skyldig i mordet på ni måneder gamle Matthew Eappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagevis hadde de fulgt saken via TV på lokalpuben «The Rigger» i Louises hjemby Elton i Nordvest-England. Da juryen ble sittende på overtid i går kveld, var det ingen som gikk hjem.

Støtte

Både presten i landsbyen, det lokale parlamentsmedlemmet, lærere, naboer og Louises gamle barnevakt-kunder belaget seg på en lang våkenatt.

  Lokalbefolkningen har hele tida stilt seg bak den 19 år gamle au pairen, som jobbet hos familien Eappen utenfor Boston i USA, og trodde hun ville bli frikjent.

«Hvorfor?»

Derfor ble sjokket ekstra kraftig da juryen endelig var ferdige litt over halv tre britisk tid i natt.

 Da juryformannen sa ordet «skyldig», stod vantroen skrevet i ansiktene til de over hundre menneskene som var samlet, før de fleste brøt ut i tårer.

  Fortvilelsen ble enda mer uutholdelig for mange da de på TV-skjermen så Louise bryte sammen og rope: «Hvorfor gjør dere dette mot meg? Jeg har ikke gjort noe. Jeg har ikke gjort noe...»

- Knust

- Dette skulle aldri ha gått så langt. Louise dro til Amerika fordi hun var veldig glad i barn, og ville ha erfaring i å jobbe med barn i et annet land. Så skjer dette. Det er ufattelig, sier Louises sønderknuste bestevenninne, Kate Hagan.

  - Jeg er knust. Vi har gjort alt som står i vår makt de siste månedene for å få saken kjent i hele verden. Jenta er uskyldig, og vi vil ikke slutte å kjempe for henne før hun er blitt frikjent, sier 36 år gamle Debbie Lalor, som brukte Louise som barnevakt i flere år før hun dro til USA.

KNUST: Venner og slektninger av Louise Woodward ... i sjokk og vantro over dommen i USA ...
Hele Norges coronakart