Vennene gir ikke slipp på håpet

STAVANGER (Dagbladet): De to bestekameratene Trond Helge Rott og Espen Andersen har ikke gitt opp håpet om at vennen Tom Halvorsen er i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men vi frykter det verste, sier de til Dagbladet.

Trond Helge Rott er nærmeste nabo og barndomskamerat av den savnede 18-åringen. Selv om de ikke går på samme skole, delte de russebil.

- Russefeiringen er over for min del. Jeg har lagt bort den blå kjeledressen, sier Trond Helge.

Ingen av de to kan skjønne hva som kan ha skjedd med kameraten. Tom Halvorsen var pliktoppfyllende og ga alltid beskjed hvis han ikke rakk fram til avtalt tid.

Uforståelig

- Tom var til å stole på. Han stakk aldri av uten å gi beskjed, og det er akkurat det som gjør denne forsvinningen så vanskelig å forstå, sier Trond Helge.

Tom gikk siste året på Ulldal videregående skole i Stavanger. Han jobbet ved siden av skolen på Fina-stasjonen på Tananger.

- Han har alltid vært en aktiv gutt. Tom har hatt flere jobber ved siden av skolen, og har drevet med svømming i tillegg til å trene på helsestudio, sier barndomsvennen Trond Helge Rott.

Dagbladet traff de to kameratene på Lasses treningssenter utenfor Stavanger. Her har de trent i flere år sammen med Tom.

Rykteflom

- Det er rart å bare være to på trening. Vi savner Tom, sier de til Dagbladet.

Uvissheten og den store rykteflommen i nærmiljøet tærer på dem begge.

Etter at Tom Halvorsen forsvant torsdag 30. april har det florert med rykter i nærmiljøet om hva som kan ha skjedd.
- Det er ikke grenser for hvilke rykter som går. Jeg synes det er trist at folk sprer usannheter om vennen vår, sier Espen Andersen.