Vennene i sjokk

Ingrid-Elisabeth Berg (16) skutt og drept av kjæresten (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: - Jeg har skutt dama mi

(Dagbladet.no): - Vi er i sjokk, sier ei nær venninne av den 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg som ble skutt og drept i Hommersåk utenfor Sandnes natt til i dag.


En 17 år gammel gutt ringte selv til politiet og sa at han hadde skutt jenta. Hun ble funnet ved en bekk av to unge gutter. Hun var da sterkt skadet av flere skudd.

Guttene forsøkte gjenoppliving, og jenta ble raskt fraktet med helikopter til Universitetssykehuset i Stavanger. Men livet kunne ikke reddes.

- Kjempeflott jente

Venner og klassekamerater av den drepte samlet seg for å bearbeide sjokk og sorg i går. I Hommersåk kirke var det også tillyst ei minnestund klokken 14 søndag.

- Hun var ei kjempeflott jente. Hun var alltid glad. På skolen var hun blant de aller flinkeste, hun kunne alt. Og så elsket hun å stå på snowboard, forteller ei venninne til Dagbladet.no.

Vennene synes at det er ufattelig at en slik tragedie kunne skje. Flere av dem vet også hvem den pågrepne 17-åringen er. Folk er rystet over hendelsen og spør seg om hva som får en ung gutt til å avfyre flere skudd mot ei ung jente. Mange er uroet over at våpen er tilgjengelig i ungdomsmiljøet.

FUNNET VED FOTBALLBANE: Den 16 år gamle jenta ble skutt av kjæresten på 17 år på Hommersåk ved Sandnes i natt. Foto: Pål Skeggs
FUNNET VED FOTBALLBANE: Den 16 år gamle jenta ble skutt av kjæresten på 17 år på Hommersåk ved Sandnes i natt. Foto: Pål Skeggs Vis mer

Det var en fest i idrettsmiljøet på Hommersåk lørdag kveld. Både den drepte og den antatte gjerningsmannen var innom denne tilstelningen. Folk som var til stede, merket ikke at det var noe spesielt mellom de to.

Verken politi eller venner vil spekulere i noe motiv for handlingen. 17-åringen fikk bistand av advokat Gunnar Helgevold på politihuset i Stavanger i går.

Hommersåk er et lite sted der folk kjenner hverandre og bryr seg om hvordan naboen har det. Derfor blir bygda nærmest lammet når en slik tragedie rammer.

<B>DREPT:</B> Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble skutt i natt.
ETTERFORSKER SAKEN: Politiet undersøker bakken utenfor huset der en 16 år gammel jente er skutt og drept i Hommersåk utenfor Sandnes.