Vennene i sorg

Slik minnes Wenche Myhre, Elsa Lystad og Brit Elisabeth Haagensli og Bengt Calmeyer sin venn og kollega Rolv Wesenlund.

TOMROM: - Når de største blir borte, blir det et veldig tomrom, sier artist Wenche Myhre, som vil savne Rolv Wesenlund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
TOMROM: - Når de største blir borte, blir det et veldig tomrom, sier artist Wenche Myhre, som vil savne Rolv Wesenlund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Skuespiller og komiker Rolv Wesenlund gikk bort natt til dag etter lengre tids sykdom, 76 år gammel. Han er en mann som blir savnet av sine gamle kollegaer.

Wenche Myhre: - Et veldig tomrom - Det var et veldig trist budskap å få. Mange gode tanker går til hans kjære hustur og familie. Når de største blir borte, blir det et veldig tomrom, sier artist Wenche Myhre (66) til Dagbladet.

Hun jobbet mye sammen med Wesenlund på 60-, 70- og 80-tallet.

- Vi var mye sammen i ulike sammenhenger, blant annet i hans TV-show, og det var fint å bli intervjuet av ham. Jeg fikk synge tittelsporet til «Mannen som ikke kunne le», der han spilte hovedrollen, og har aldri ledd så mye i hele mitt liv! Han hadde en enorm humor. Vi hadde mange gode stunder og jeg nøt godt av hans klokhet og moroskap. Dessverre fikk vi ikke tid til å møte hverandre så mye som vi ønsket de siste årene. Livene våre gikk i hver sin retning med barn og barnebarn. Men sånn er det med livet. Jeg har mange gode minner og det er veldig trist, sier Wenche Myhre.

Elsa Lystad: - Han var fabelaktig Skuespiller Elsa Lystad (83) var også veldig glad i Rolv Wesenlund.

- Tingene han gjorde, gjorde han på en annen måte. Han var fabelaktig, og blir minnet med stor kjærlighet og takknemmelighet, sier Lystad.

Elsa Lystad ble hyret av Rolv Wesenlund til «Lysthuset» i 1965. Siden har de spilt sammen i flere sammenhenger.

- Vi kom inn i bransjen nesten samtidig. han kom fra musikkbransjen, jeg fra skuespilleryrket. Lysthuset ble starten til alt, sier Lystad til Dagbladet.

- Igjennom hele livet har vi møtt hverandre. Vi har alle vært veldig glade i Rolv, som i tillegg til den kreative personen han var også var et rolig og sympatisk menneske.

Brit Elisabeth Haagensli: - Han skapte ny humor - Jeg synes dette var tidlig, selv om jeg visste at han var syk, sier skuespiller Brit Elisabeth Haagensli.

GIKK BORT NATT TIL SØNDAG: Skuespiller og komiker Rolv Wesenlund ble 76 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
GIKK BORT NATT TIL SØNDAG: Skuespiller og komiker Rolv Wesenlund ble 76 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

- Jeg møtte ham første gang da han spilte Jeppe i «Jeppe på Bjerget» for mange år siden, og som en fantastisk Bør Børson på samme tid. Senere spilte vi sammen i ulike komedier. Den store suksessen vår var «Den grønne heisen» med blant andre Elsa Lystad og Anders Hatlo. Vi spilte også sammen i Fleksnes-filmen og i sitcoms for TV Norge, sier Haagensli.

Han var en pionéer i «Lysthuset» sammen med Elsa Lystad og Kirsti Sparboe, mener Haagensli.

- Det var en ny humor. Han var en morsom, varm fyr som introduserte en helt ny måte å være morsom på, både i media og på scenen. Han var et stort navn ikke bare i Norge, men i Skandinavia. Jeg husker ham som veldig favnende. Han lærte meg opp litt, uten de store ordene. Han var tydelig på når han likte deg og ikke, men vi hadde det veldig gøy. Han var musikalsk og historisk interessert. Jeg vil savne ham veldig, sier Brit Elisabeth Haagensli.

Bengt Calmeyer: - Holdt talentet skjult Journalist og forfatter Bengt Calmeyer (80) har vært med å skrive for humorparet Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen. Wesenlund kjente han allerede fra barndomsårene i Horten.

- Vi er begge fra Horten, jeg er fem år eldre, men vi kjente hverandre veldig godt, sier Calmeyer.

- Han hadde et enestående komisk talent. Men det pussige var at han så lenge holdt det skjult. Vennene hans kjente til det, men han han ønsket nok egentlig ikke å være noen bajas. I gymnasiedagene var han en alvorlig og seriøs ung gutt. Interessert i politikk og samfunn. Han var jazzmusiker i tillegg, og en meget god klarinettist, sier Calmeyer.

Det var etter at han begynte å skrive petiter i lokalavisa, at Wesenlunds særegne humor begynte å bryte igjennom, ifølge Calmeyer.

- Så møtte han Harald Heide-Steen, som hadde den samme ville humoren. Og resten er, som man sier, historie. Denne ville humoren han introduserte var en form for jazz-humor som han tok med seg inn i revy og radio g tv. Han hadde en utrolig evne til å improvisere og lage ting på sparket. Den evnen stolte han veldig på selv. Vi andre var ikke alltid like sikre på at det skulle gå bra, sier Calmeyer. Han trekker fram en typisk episode:

BLIR MINNET MED KJÆRLIGHET: Det sier tidligere kollega og venn, skuespiller Elsa Lystad. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet.
BLIR MINNET MED KJÆRLIGHET: Det sier tidligere kollega og venn, skuespiller Elsa Lystad. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet. Vis mer

- Etter en mislykket premiere på Chat Noir, var vi bestemte på at vi måtte skrive en ny revy før neste dag. Men Rolv la seg til å sove. Dagen etter improviserte han nytt materiale, og blåste publikum overende. Han var enestående på den måten.

Dødsfallet ble kjent like før halv ti i formiddag.

Send inn i din siste hilsen til Rolv Wesenlund i kondolanseprotokollen

Inger C. (65 år), Oslo:
   Kjære Rolv. Tusen takk for alle glade stunder foran TV'n og på film. Jeg vil alltid huske deg for ditt gode smil og latter. Hvil i fred og jeg vil aldri glemme deg. RIP. Inger C

Gunn-Heidi Olsen (46 år), Bergen:
   Takk for all den glede du har gitt oss! Hvil i fred!

Ingunn Sagmo (47 år), Harran:
   Takk for god og lun humor i oppveksten. Du ble en av mine inspirasjonskilder til å skrive tekster som bidro til at publikum lo «med» og ikke «av andre. Du lærte meg også mye om «timing» på scenen, bruke kroppsspråket bevisst og at improvisasjon og glimt i øyet kan ta brodden av prestasjonsangsten.

Jorunn (58 år), Hurdal:
   ingen ingen vill noen gang bli en så flott humor formidler som du .. takk for alle de flotte opplevelsene...

Kitt Kommedal Greve (55 år), Sola:
   Takk for latterns gave. For de gylne øyeblikk med glede du gav oss! RIP!

Kjell pettersen (60 år), 8226 Straumen:
   Takk for all latteren du har gitt oss.

Åse Ekhøy (60 år), Fetsund:
   Hvil i fred. Takk

Jeanette (42 år), Kongsvinger:
   Mange gode stunder har du gitt til folket og du var et stort menneske... Tusen takk

Alex Mogensen (77 år), Danmark:
   Du var det bedste af alt norsk

Kjetil N (45 år), Askøy:
   Hvil i fred Rolv Wesenlund. r.i.p Takk for uforglemmelige stunder.

Stein P Antonsen (50 år), Tromsø:
   Takk for alt du gav og alt du var for oss. Spesielt for den "lille" ann. Hvil i fred of vi lever videre med mange gode minner.

Per Sørensen (61 år), Harstad:
   Takk for all den fine humoren, har ledd mye av dine rollefigura.Du blir aldri glemt.Hvil i fred Rolv.

Monica (38 år), Modum:
   Hvil i fred.. Du minnes med glede. Takk for mange flotte karakterer og mye latter.

Egil Hermansen (60 år), Skedsmokorset:
   Takk for alle morsomme stunder. Du er savnet.

svein erik hagen durudveien 14 e 1344 haslum bærum (58 år), haslum bærum:
   takk for all humor du har gitt,vi kommer til å savne deg rolv,takk for alt du har gitt,humor er fantastisk og hyggelig, også fra deg,vil i fred.

Arne Løvold (50 år), Ålesund:
   Hvil nå. Du etterlater deg eventyrlige minner. Takk for det du har gitt oss.

Harald Strand (65 år), Fjellhamar:
   Tusen tusen takk Rolv Wesenlund! Du har virkelig hatt stor betydning for folkehelsen her i landet med din fantastiske fremføring og fenomenale humor. Det er litt leit å tenke på at du har hatt det tøft med din helse de senere årene. Men nå har du fått hvile. Jeg må si det med dine egne ord:"Og takk for det"! Husk at du har overlatt et enormt humormateriale for ettertiden som vi alle kan ta opp og se og høre på etter hvert. Du var en av de dyktigste humoristene som har eksistert her til lands og at andre som lever av ditt yrke har blitt inspirert og har lært mye og kanskje alt av deg er jeg ikke i tvil om. Rolv! Hvil i fred.

bjørnar kvalsvik (53 år), bømlo:
   det skal bli mye latter i himmelen nå!!!!

Elisabeth Iversen (53 år), Trondheim:
   Takk for alt du har gitt oss. Hvil i fred.

Svein Knap-Basberg (71 år), 1337 Sandvika:
   Kjære Rolv Wesenlund. Takk for at du har gjort hver eneste dag de siste 45 årene lysere og mye morsommere for oss. "Believe me baby"!

Marita (54 år), Stjørdal:
   Her på jorden underholdt du oss,nu er du hos Gud, og ale englene, og underholder dem ; )

John-kenneth kristoffersen (68 år), Kalbakkslyngen 1. 0951 Oslo:
   Takk Rolv for alle de utrolige morsomme og koselige stunder du har gitt meg gjennom mange år.Du vil aldri bli glemt, hverken for Marve og alt annet du gav av ditt hjerte. Bør Børson er også et av mine kjæreste minner. Jeg har opplevd mange humorister gjennom livet men en som kommer opp mot deg vil det nok ta flere generasjoner før din arvtager vil bli funnet. Hvil i fred kjære Rolv

Ragnhild Lovise Austdal (72 år), Nes Hedemarken:
   Varme og hjertelige takk til vår kjære Rolv Wesenlund for all glede og moro jeg har hatt gjennom alt han har gitt. Gud signe hans gode minne! Hvil i fred, kjære Rolv Wesenlund.

Per Sonell (76 år), Oslo:
   Takk for alt, Rolv. Det har vært et hyggelig bekjentskap.

Per.Arne Olsen (50 år), Tysfjord:
   TAKK!

Johnny Hansen (50 år), Ler:
   Tusen takk for alt kjære Rolf..........Du blir aldri glemt......

Tolo (62 år), Oslo:
   Kjære Rolv! Du er en av de beste komiker - spesielt ansikt-uttrykk/kroppsbevegelse som vi lo/ler mye av selv om jeg hører ikke din stemme. Jeg føler ikke at du er borte. Ser deg ofte på TV. Takk for at du berørte meg - oss alle! Hvil i fred.

Sverre Aalvik (71 år), Grimstad:
   Minnest med takk!

Sverre Aalvik (71 år), Grimstad:
   Minnest med takk!

PKS (60 år), Drammen:
   En herlig person er borte. takk for mange fantastiske opplevelser med dine morsomme "figurer" Hvil i fred Rolf pks

Hans (23 år), Trondheim:
   En av våre kjæreste skatter har gått bort. selv om han i person har forlatt oss er han alltid med oss i latteren og minnene. takk for alle gode minner

Kersti (48 år), Kolbotn:
   Føler meg så utrolig heldig og takknemlig som fikk vokse opp på 70 og åtti tallet og oppleve ufarlig,herlig humor med deg. Du har gitt oss så mye glede og latter. Tusen,tusen takk.. Vi glemmer deg aldri! Hvil i fred Rolf Wesenlund!

Anna Kristoffersen (65 år), Elverum:
   Takk for alt du har gitt oss. Hvil i fred

aud wally, :
   med latter og glede :) reddet mange lørdagskvelder han :) dæiiiii oooo :) savn.....

Aud, Oslo:
   Takk for uforglemmelige stunder.

RSN (41 år), Stavanger:
   Man sukker, for han er ei mer, Man husker hva han var, og ler. Johan Herman Wessel

Michael Gjertsen (70 år), Sverige:
   Vila i frid, Rolv!

Kjell Solberg (42 år), Elverum:
   Begynner å bli riktig moro der oppe nå, Rolv! Hvil i fred.

Bente (50 år), Lunde:
   Verdens morsomste artist har gått bort. Ingen i hele verden har fått meg til å le mer enn det du fikk til. Hvil i fred Rolv/Marve.

Inge (52 år), Ringsaker:
   Takk for gode minner fra mange år! Hvil.

mona (50 år), Asker:
   For første gang i mitt liv gråt jeg da inngangs melodien til Marve Fleksnes ble spilt. Det var en merkelig sår følelse i takknemlighet. Takk for at du beriket min vanskelige barndom og oppvekst. Takk for at du berørte så mange. Hvil i fred Rolv Wesenlund.

Lill (41 år), Trondheim:
   En stor mann har gått bort, du har virkelig vært min store favoritter. Hvil i fred.

Kjersti (48 år), Oslo:
   Så mye latter og glede du ga oss! Årtier med tidløs humor! Du vil bli husket for mange generasjoner! Hvil i fred, Rolv Wesenlund og tusen takk skal du ha. På den andre siden har du mange av dine humor-venner som tar deg vel i mot :)

Knut Hoås (60 år), Oslo:
    Du berørte våre hjerter og humor i mange år. Du gjorde noe med vår humor. Det er nok ikke slutten for dine stunt som komiker ennå selv om du har gått bort.

Inger Ivarsson (49 år), Narvik:
   Livet blir aldri det samme igjen når et kjært smil har sloknet. Godt vi har mange gode minner, og de vil vare evig!! Hvil i fred, kjære Rolf og varme tanker sendes til de pårørende!!

Lars Himler, Akershus:
   Det hele er vemodig. Rolv Wesenlunds humor var skarp og morsom. Jeg vil savne både ham og hans humor. Takk for alt, Rolv.

Karin Johannessen (57 år), Hammerfest,Akkarvik skjervøy,Åmot i Buskerud,Alta ,Bergen:
   Kjære dæ kjære Rolf/marve fleksnes. Må du få hvile ifred og få det godt. Kommer til å savne dæ kjære ,vismann,showmann,revymann og morokonge

Linda (35 år), Oslo:
   Marve Fleksnes er udødelig. Du har gitt oss alle helt uforglemmelige øyeblikk og vi er alle takknemlige. Ønsker deg lykke til der oppe på skyen. Tipper du sitter der og ler deg skakk sammen med Harald, for ingen av dere ser bra ut med vinger og glorie. Hvil i fred.

Svein (53 år), Langhus:
   Takk for alle de udødelige figurene du skapte ! Hvil i fred....

Nicolaus Polonus (40 år), Oslo:
   Takk for alt kjære Fleksnes. Jeg ble så glad i deg etter "Hurra for Andersens" og stolt da jeg fikk hilse på deg på Vestkanttorget for noen år siden. Gud signe deg for etter Leif Juster var du Norges morsomste mann.

kenneth (44 år), Fredrikstad:
   Bare god, tvers igjennom! Hvil i fred Rolv

Julie Moholt Lunde (26 år), Tønsberg:
   Jeg takker deg for alle de stunder jeg og familien min hadde med deg opp igjennom oppveksten. Selv i voksen alder og med egen familie er du med på å skape tradisjoner og minner i våres hverdag. Og dette vil du fortsette med. Takk for all moroa, hele Norges rettferdige, morsomme og talentfulle klovn.

Steinar Olaisen (55 år), Havøysund:
   Takk for all moroa. Du fikk meg til å skjønne hva god humor er. Hvil i fred. Steinar Olaisen, Havøysund

brita Norderhaug (50 år), hurum:
   takker for all herlig underholdning. Noen mennesker skulle vært udødelige. Hvil i fred.

Christoffer (28 år), Oslo:
   Rolv var og er fortsatt Norges desidert beste komiker etter min mening. Hans Fleksnes karakter og filmer er alltid noe jeg setter på når livet ikke alltid er til å smile av. Da er Wesenlunds tidløse humor og ikke minst humør gull verdt. Vil bare at du skal vite at du har lyst opp mange menneskesinn med din humor og tilstedeværelse i det norske samfunn. Hvil i fred, vell vitende om at mange i Norge aldri vil glemme deg.

Ronald Ø (39 år), Fiskarstrand:
   Du lagde ikkje berre bra humor, men du skapte en karakter som vi fekk eit forhold til. Du vil for alltid stå som ein bauta i Norsk humor. Er trist, vil savne deg, men Marve lever vidare.

Ulrik Thømt (17 år), Moss:
   Rolv Wesenlund. Vær lørdagskveld når jeg var liten.. Du har vært mitt forbilde i løpet av hele barndommen og det vil du fortsette å være. Jeg er heldig som har vokst opp til Marve Fleksnes på tv'en. Du vil bli høyt savnet, i hvert fall hos meg. Mitt forbilde og min barndom. Sov godt!

Ulrik Thømt (17 år), Moss:
   Rolv Wesenlund. Vær lørdagskveld når jeg var liten.. Du har vært mitt forbilde i løpet av hele barndommen og det vil du fortsette å være. Jeg er heldig som har vokst opp til Marve Fleksnes på tv'en. Du vil bli høyt savnet, i hvert fall hos meg. Mitt forbilde og min barndom. Sov godt!

Espen (10 år), gårnet:
   Rå kar!!

Ronald Ø (39 år), Fiskarstrand:
   Du lagde ikkje berre bra humor, men du skapte en karakter som vi fekk eit forhold til. Du vil for alltid stå som ein bauta i Norsk humor. Er trist, vil savne deg, men Marve lever vidare.

Tor Anders Rasmussen (43 år), Mo i Rana:
   Dæææjååå til den største. Alt du gjorde vil bli husket!Har alt av deg og kommer til å se det jevnlig så lenge det er pust igjen! Hvil i fred, Rolv, så sees vi :-)

Tim (42 år), Oslo:
   Takk for alt :)

Tove (48 år), Buskerud:
   Hvil deg nå kjære Rolv.en hvile som er deg så forundt,men så trist for dem som sto deg nærmest. Savnet vil bli stort for alle i Norges land. Dett var dett,hvil i fred @-)--

Inge (51 år), Stavanger:
   Norges beste komiker gjennom alle tider. Du vil bli dypt savnet. Jeg har de siste dagene sett flere Fleksnes episoder på Youtube og ler meg skakk den dag i dag. Takk for alle gode stunder du har gitt til oss alle. Hvil i fred.

Anders J (37 år), Kristiansand:
   Du vil alltid leve.

Trond Egil (53 år), Skedsmo:
   Det er trist at du er borte. Din humor har gjort hverdagen lettere for mange.

Magnus Kristensen (26 år), Sarpsborg:
   hvil i fred rolv wesenlund. r.i.p rolv wesenlund. du er høyt elsket dypt savnet

Agnar Bakke (65 år), Lørenskog:
   En siste hilsen til en mann som har underholdt oss i så mange år. Du var den største !Hvil i fred.

Erlend (32 år), Bergen:
   Jeg vil huske særlig ham i Fleksnes som er for meg Norges beste komi-serie noengang. Tusen takk for at du var en flott komiker, skuespiller og programledet. Vil savne deg. Da er humor-Norge en mann fattigere. Vi vil savne deg!

Johannes Berg (42 år), Innerøya:
   Blir aldri lei av å se gamle opptak med alle dine utrolige rollefigurer. Hvil nå i fred du lagerleder, blodgiver og storsjarmør!

Torbjørn Ludvigsen (58 år), Bergen:
   Må han få vile i fred Han har underholdt meg hele livet med god humor han er et ikon jeg vil alltid huske han og savne ham så lenge jeg lever.

Linda (40 år), Oslo:
   Takk kjære Rolv Wesenlund for mange gode stunder foran tv. Du bringet så mye latter og glede inn i de norske hjem. Ufattelig trist at du er gått bort!! Hvil i fred!

Linda (40 år), Oslo:
   Takk kjære Rolv Wesenlund for mange gode stunder foran tv. Du bringet så mye latter og glede inn i de norske hjem. Ufattelig trist at du er gått bort!! Hvil i fred!

Andre Mikkelsen (41 år), Ottestad:
   Takk for at du gav oss solskinn i grå hverdager.

Hege S. (39 år), Oslo:
   Takk for alle morsomme stunder når vi så deg på TV. Du var en del av barndommen min.Takk for alt! Du lever videre gjennom alt du har gjort. Du kommer alltid til å ha en liten plass i hjertet mitt, hvil i fred Rolv …….

Per (45 år), Tromsø:
   Jeg er vokst opp med alle de store. Fleksnes m fler har gitt meg mang en god latter. Vi får prøve å finne frem en gammel kortbølgesender og anrope "LA8PV" Hvil i fred Rolv, den udødelige Fleksnes lever videre og vil glede oss i mange, mange år fremover.

Ask Pettersen (19 år), Longyearbyen, Svalbard:
   Takk for alt Hvil i fred!

Erik B. Wiik (66 år), Skjærhalden:
   For en av livets glade gutter går solen aldri ned. Hvil i fred.

Nichlas Dalstein (26 år), Oslo:
   Norge har mistet en av sine store sønner. En fantastisk komiker og skuespiller. Humoren hans er tideløs. Du er foreviget på film og TV, du vil aldri glemmes. Hvil i fred.

Eva (56 år), Oslo:
   Takk for all latter. Du var helt fantastisk.

Arild Johnsen (44 år), Sandnes:
   This is LA8PV transmitting on the short wave band on fifty meters! Over og ut! Hvil i fred Rolv Wesenlund!

Alex Tarek, oslo:
   "ellers har du gjort mye skjæl?" "ja, jeg har holdt på i hele vinter jeg" "ja jeg kan se det" - hvil i fred Sten/Marve/

Jekaa, :
   Takk!

jan oskar hansen (74 år), portugal:
   Kjære Rolv wesenlund, jeg husker deg med glede du var en intelligent komiker og hadde en usedvanig talent for "timing" jeg var alltid hjemme når du var på TV med deg har ett stykke norges historie blidt borte. Ofte n¨r jeg er alene husker jeg episoder fra ditt program jeg ler og min dag bringer solskinn

Geir (46 år), Sande:
   Han kom, så, og ble mett. Og dett var dett. Humør-rabatt til han, honnør-rabatt til meg.

Hege Vaaler (70 år), Kløfta, Ullensaker:
   Du har gitt meg utrolig mye glede; øyeblikkshumor der jeg har kjent igjen meg selv :-) Vil alltid huske deg som en skuespiller som ble et medmenneske! Sov i fred, Marve

Odd Arild Jansen (37 år), Ringsaker:
   Hvil i fred, Rolv! Du har gitt oss mange uforglemmelige øyeblikk som bl.a Marve Fleksnes og Bør Børson, men nå skal du hvile i fred! Du var en stor komiker og en av Norges morsomste menn!

belphegor demente (53 år), moss:
   takk for alt du gamle gutt :(

Linda Cecilie Sørensen (42 år), Karmøy:
    En del av min barndom er gått bort. Fleksnes var synonymt med hygge med familien. En epoke er over, og det er ufattelig trist. Du vil bli dypt savnet Rolf Wesenlund

Kim Jakobsen (40 år), Bergen:
   Rolf Wesenlund var jeg flasket opp med pga min far og jeg ser på Fleksnes og andre figurer han har skapt den dag i dag.Jeg ler så jeg skriker og tårene spruter,fantastisk komiker!!!Baderomsscenen hvor han barberer seg og så tar på aftershave med påfølgende smertehyl får meg til å knekke sammen i latter hver eneste gang:)"Martha er du i farta!" hehehehe.....Han er Kongen av norsk humor,helt uslåelig!!!

Hakon (42 år), Asker:
   Jeg har Samme følelse som da Kong Olav døde. En klippe fra oppveksten er borte

John (62 år), Kolvereid:
   Hvil I fred kjære Rolv.Du vil for alltid bli husket for dine fantastiske prestasjoner på film og TV.. John

Bernt Robin Berntsen (67 år), Porsgrunn:
   Kjære Rolv! Du har fått meg til å le og kose meg med dine mange karakterer og roller i mange år. Jeg har ledd så tårene rant. I dag bare gråter jeg.

Kathrine (25 år), Ålesund:
   Hvil i fred Rolv Wesenlund. Takk for alle de gode minnene, jeg er oppvokst med dine filmer. Du kommer aldri til å bli glemt. Du vil bli dypt savnet.

Vino Rosso (78 år), oslo:
   Han var like bra som England's glimrende Tony Hancock!

Johannes Berg (42 år), Innerøya:
   Takk for alle uforglemmelige påfunn og legendariske uttalelser fra alle dine geniale rollefigurer. Hvil nå i fred du lagerleder, blodgiver og kremmer. Johannes fra Innerøya!

Geir Nilsen (53 år), Lillestrøm:
   En av de største gjennom alle tider, er nå gått bort. Jeg har hatt mange artige fine stunder og ledd masse, av alle dine påfunn og tekster. Hvil i fred, Rolv.

Arne-Sverre Vassbotn (44 år), Ålesund:
   Takk for all god humor og underholdning. Med deg, Heide-Steen og mange flere som har falt fra i det siste, må himmelen være en morsom plass å være nå. DÆJÅH!!! Hvil i fred, Rolv.

Torolv (86 år), Møre:
   Er stor takk skuldig for alle gledesstundene du har gjeve oss. Det er sørgeleg at ingen av våre moderne humoristar har den lune humoren lenger.

bjartmar, promillevegen:
   Mann over menn! legende, og norges største i sin gren. RIP

ingerlise, oslo:
   Vil huske Rolv Wesenlund som en av de beste skuespillerne Norge har hatt. Takk for god humor og alle morsomme rolletolkninger. Takk for at du fikk oss til å le! R.I.P

Heidi Zueger (41 år), Sveits:
   Kjäre Rolf, Hadde du bare visst hvor mye jeg og min famile har ledd av alt det herlige du har funnet pà! Du var helt fantastisk! Takk til deg for all moro vi har hatt, jeg har nà bodd i Sveits i 21 är og jeg har fortalt min sveitsiske mann og mine barn om deg!! Hvil i fred! Klem Heidi

Broske (35 år), Bergen:
   "Du driver og leser bok...???" Takker for hysteriske stunder!

Christian B Endresen (36 år), Tromøy:
   Har bare gode minner om det jeg har sett av deg. Ler like mye hver gang jeg ser dine sketsjer. Trist at du er borte, du var en av de store! Hvil i Fred.

Jostein Wold, Stavanger:
   Veldig trist. En fantastisk skuespiller og som med sine sketsjer/personer utklasset alt som er av moderne humor..dette var EKTE humor, som fikk mennesker til å le, og den var aldri ondsinnet. Lykke til på reisen videre

Bent husmo (44 år), sandnessjøen:
   Trist å høre kommer aldri til å bli glemt. Beste underholder som har vært!!!

Tulku Even Ludvigsen (45 år), Larvik:
   Rolv Wesenlund Takk for masse masse glede og humor. Som Mahayana buddhist i Tibetansk buddhisme så håper jeg du raskt tar ny gjenfødsel igjen og fortsetter i din nye kropp å lage god humor og spre glede med din gode personlighet og gode humor, og fortsetter å smitte mennesker med din godhet, uselviskhet og ærlighet slik at alle vesener etterhvert blir gode og snille og deretter vi alle når opplysthet.

Eivin Willassen (49 år), Bærum:
   Wesenlund var nok en av mine største komediefavoritter. Høydepunktet var nok Fleksnes (dææjå) og den absolutt morsomste norske filmen som er laget: Norske byggeklosser, der han er bygningskontrollør og skriker "Masta Corolla" og slår hammeren i veggen:-)

Doris Jeppesen (60 år), Strömstad:
   Tack Rolv för alla skratt du utlöst genom alla år. Glömmer dig aldrig. Hvil i fred

Kjell Olsson (44 år), Sverige:
   Det är här var tråkiga nyheter! Rolv Wesenlund är mycket populär i Sverige, och jag har vuxit upp med Fleksnes fataliteter. Han har bjudit på många roliga stunder framför tv:n. Ännu en ur den sista generationen komiker som kunde roa utan att göra sig lustig på andras bekostnad är borta. Rolv Wesenlund lever kvar i hans verk.

Olai Kristiansen (59 år), Beisfjord:
    Kongen innen folkelig humor er borte. Ditt livsverk vil bestå i generasjoner.

Tonje Dahle (34 år), Stavanger:
   Du gav oss gode øyeblikk gjennom mange år.Det er fortsatt løye å se Fleksnes den dag i dag.Det er ikke så mange gode komikere i Norge, etter min mening.Du var den beste komikeren!

Jan Eide (44 år), Lørenskog:
   Norske Byggeklosser Når Femte får besøk enda en gang og får vite at det skal bli flyplass der han endelig har fått bygget huset sitt. Den scenen er episk! Tusen Takk for all latteren du ga meg!

Trond Kjetil Hansen (27 år), Troms:
   Hvil i fred, du vil bli dypt savnet

Tom Larsen (39 år), Ålesund:
   Hvil i fred Marve/Bør/Rolv!! Du har satt varige spor i lattermusklene mine og skapt barndomsminner som vil vare evig. Takk og tvi-tvi!

solveig rønningen (68 år), eina:
   Hvil i fred Rolv Wesenlund. Du har betyd mye for meg og jeg vil aldri glemme din "livgivende" humor. Solveig Rønningen

Ruben (30 år), Hokksund:
   Trist å høre at den siste store komikeren i Norge er borte. Takk for all humoren du har gitt, spesielt som Marve og feriebiskopen Hvil i fred

Otto (28 år), Steinkjer:
   Dæjo! R.I.P

Erlend (47 år), Stavanger:
   En ubetalelig tilstedeværelse i ulike situasjoner noen og enhver kunne kjenne seg igjen i. Ingen over, ingen ved siden!

Thor Waldemar Wilhelmsen (59 år), Tromsø:
   Takk for alt Rolv og hvil i fred , måtte humoren din vare lenge.

Stig Tangerås (44 år), Stavanger:
   Han har alltid betyd mye for meg i alle år og jeg vil savne hans måte å være en KONGE skuespiller den største for meg. Kondolerer så mye til de pårørende.

RABIA RAHHAOUI (59 år), FREDRIKSTAD:
   Rolv Wesenlund var den beste skuespiller i Norge. Han har gitt oss mange gleder hver uke og vi venter spent til neste uke og ikke bare det. Vi måtte spille og repetere hva Rolv har sagt hele tiden. og er det noe vi snakker om så plukker vi hva Rolv har sagt. Jeg synes jeg må sende mine kondolasjoner til kona og hele familien. Wesenlund er ikke død han lever i våre hjerter og i norsk historie.

b.h. (60 år), hadeland:
   Vi har mistet en stjerne.og himmelen har fått en ny stjerne.lyser fred over Rolf Wesenlunds minne. Hvil i Fred

Lars Gustavson (48 år), Hundhammeren:
   Takk, Rolv Wesenlund! Hvil i fred.

Holger Krogsgaard Jensen (59 år), Pretoria, Sydafrika:
   Da jeg var barn i Danmark var Marve Fleksness en kult figur, og vi ventede på hvert nyt afsnit med spænding - det var altså ikke kun i Norge at Wesenlund var "stor" - det var han sandelig også i Danmark. I dag nyder jeg filmene på DVD. RIP til en komiker helt på højde med John Cleese og Peter Sellers.

geir berge (54 år), hegra:
   ja det var trist rolv laget mye moro i norske hjem.såg alt dem sente om han og det ble mang en latter...kommer til å savne.men sån er vel livet.men det er mange minner i gjend...Hvil i fred.....du er alerede savnet.

Robin Finstad (50 år), Røyken:
   Takk for all glede du har spredd i Norge.

Per Erik Gjelten (42 år), Lommedalen:
   Verdens morsomste mann har gått bort. Ingen mann i verden har fått meg til å le mer enn deg. Humoristene i himmelen har fått opp den beste. Hvil i fred Rolv/Marve.

Henrik Slotta (35 år), Røa:
   Utrolig trist å høre at en av de største har gått bort. Har lest igjennom hilsningene til Rolv, alt fra 16-70 år har sendt sine ord. Det sier litt om hvor mye du har betydd og påvirket alle generasjoner opp gjennom et fantastisk innholdsrikt skuespiller-liv. Rolv og det han har gjort, er i mine øyne forevig udødelig. En bauta og pionér innen norsk komedie, som fortjener all den respekt en stor man skal ha. Hvil i fred Rolv, du vil leve videre gjennom uendelige latterbyger og smil mange år og mange generasjoner framover.

Helene Pedersen (46 år), Oslo:
   Så veldig,veldig trist,nå har den beste også forlatt oss! Idag er det mange som har lov gråte og sørge,føles som å miste en kjær venn,han tilhørte liksom oss alle! han var hele Norges komiker nr.1 Trodde vi skulle få ha han hos oss mye lenger. Et stort talent og et flott menneske som vil bli dypt savnet men aldri glemt. Filmene og rollene han spilte og alle minnene er udødelige! Kondolerer til familien. Hvil i fred kjære Rolf Wesenlund og takk for all hjertelatter du har gitt meg som barn og voksen! Vi møtes igjen Guds fred

Stig SKoglund (37 år), Hedmark:
   Takk for all inspirasjon og gode stunder... Skulle ønske jeg hadde kjent deg som person! Du har vært den viktigste norske kulturperson Norge har sett etter krigen!

Vetle (17 år), Stavanger:
   Har hatt mange kjekke stunder foran tv-skjermen sammen med deg! Hvil i fred

Jacob Husebø. (69 år), Orihuela Costa España:
   Takk til en fantastisk artist. Hvil i fred. Jacob,Orihuela Costa Alicante ES.

Brigitte Larssen (49 år), Tromsø:
   Takk for alle morsomme tv stunder.En av mine barndoms beste tv komikere har gått bort. Hvil i fred Rolv Wesenlund,du vil bli savnet!

Rune Wilhelmsen (49 år), Fredrikstad:
   Hvil i fred Rolv , vil alltid huske deg som en god man og komiker

Åke Tidemann (67 år), Sarpsborg:
   Takk for alt du ga til oss alle,som humorist, musiker og fremfor alt som en sterk talsmann for eldresaken.Du vil lenge bli husket som Marve og din spesielle humor. Fred være med deg.

Ove Kristian (39 år), Stjørdal.:
   Takk for den bra humoren. Du fikk frem latteren i oss, den måten du var morsom på var spesiell. Ingen over ingen ved siden av.

Ida (31 år), Oslo:
   Jeg har så mange gode, morsomme, gøyale minner om Rolv Wesenlund fra oppveksten! Blir munter bare jeg hører navnet! Hvil i fred og takk for alt.

Hilde (42 år), Oslo:
   All latteren - takk for alt Rolv - og hvil i lys, fred og kjærlighet.

Kenneth (46 år), Sarpsborg:
   Du var Norges beste komiker. Hvil i fred...

Steinar Tonning-Paulsen (54 år), Eiksmarka:
   Nå finner jeg vel aldri ut hva doble fustasjeopphengsforkoplinger, fire-fem, egentlig er for noe, men uansett: Du får ha takk, da, Rolv.

Håkon Danielsen (61 år), ASKER-:
   En fantastisk komiker, filmstjerne, og ikke minst programleder på TV Norge er godt bort. Det vil bli et åpent sår i lang tid. Jeg tørr påstå at det blir lenge til det kommer noen som vil bli så populær og stor som Rolv Wesenlund har vært. Tusen takk for alt som du har bidratt med i ditt liv. Du blir aldri glemt.

Håkon Danielsen (61 år), ASKER-:
   En fantastisk komiker, filmstjerne, og ikke minst programleder på TV Norge er godt bort. Det vil bli et åpent sår i lang tid. Jeg tørr påstå at det blir lenge til det kommer noen som vil bli så populær og stor som Rolv Wesenlund har vært. Tusen takk for alt som du har bidratt med i ditt liv. Du blir aldri glemt.

Mathias Kai (17 år), Oslo:
   Du er definisjonen på humor, Fleksnes fataliteter er fantastisk. Du var den beste skuespilleren i Norge, min favoritt! ingen over ingen ved siden av. Det var umulig å ikke le av deg, en fantastisk person som vil bli savnet i hele Norge! Hvil i fred, Rolv Wesenlund, du vil bli dypt savnet.

Øivind Arnesen (70 år), Drøbak :
   Der vi kom nærmest var i Lysthuset i Stortingsgaten i Oslo med Harald. Den gangen var det helt nytt og fantastisk.

sam (49 år), oslo:
   RIP Marve.

Hjalmar Kavring Storbråten (41 år), Fjelldalen:
   Glemmer aldri hans 17. mai-tale. Stor humor!

Geir (46 år), Skien:
   MARVE ALMAR FLEKSNES !!!!!!

A (33 år), Bergen:
   Hvil i fred din hedersmann Deeejhååååå Vi snakkes ved perleporten! Marve lever videre..

Eirik de ferry Smith (26 år), Oslo:
   Takk for latter og gode minner. Det blir Fleksnes på DVD i kveld. Hvil i fred Rolv.

Jarle Strøm (46 år), Oslo:
   Sitater fra den mannen i alle hans roller og da spesielt Fleksnes er brukt i alle sammenhenger både edru og i fyllerør. Nå kan de som har ventet på deg der oppe glede seg til humoren din som har fulgt meg siden tidlig alder. Hvil i fred RW så møtes vi senere. Du kom , ble svett og dett var dett.

Liv Una Førde (46 år), Nesodden:
   takk for all glede du har gitt oss. Fred over gode minner...

Mathias Kai (17 år), Oslo:
   Du er definisjonen på humor, Fleksnes fataliteter er fantastisk. Du var den beste skuespilleren i Norge, min favoritt! ingen over ingen ved siden av. Det var umulig å ikke le av deg, en fantastisk person som vil bli savnet i hele Norge! Hvil i fred, Rolv Wesenlund, du vil bli dypt savnet.

Mats Häll (53 år), Kalmar, Sverige:
   Farväl Fleksnes, du är bland det roligaste som jag sett på TV.

Dag (53 år), Nøtterøy:
   Det var trist å høre, men jeg har alltid med meg Fleksnes filmer på jobb. Da glemmer jeg stressede dager.

Jon Pålsen (29 år), Hamar:
   Takk for all moroa og hvil i fred!

Terje (46 år), Vestfold :
   Norske byggeklosser er det vel det jeg husker best med Rolv Wesenlund glimrende komiker en av de sjeldne. han har helt klart en plass i våre hjerter vil i fred .

Geir A.Grav (52 år), Asker:
   Svært trist å høre.Rolf Wesenlund har gitt meg mange gode opplevesler fra tidlig 70-tallet.Fleksnes figuren har stått som en bauta i norsk humor.Hvil i fred kjære Rolf.

Tor Haugmark (68 år), Verdal:
   Takk for alle de artige stunder vi har fått være med deg. Hvis i fred!

Tor Haugmark (68 år), Verdal:
   Takk for alle de artige stunder vi har fått være med deg. Hvis i fred!

Inger -H (39 år), Sandefjord:
   Ja nå får himmelen det mye gøy ... Hvil i fred Rolv

NV (22 år), Ås:
   Hvil i fred. Du var en fantastisk person og en fantastisk skuespiller. Rett og slett en herlig mann. Ufattelig triste nyheter.

ANS (39 år), Oslo:
   En stjerne har slukket. Du var en av de største! Hvil i fred kjære Rolf

arne hølmen (69 år), 2642 kvam:
   takk for all morro!!

Bente Håtun (65 år), Kløfta:
   Hvil i fred

tine koch (53 år), bærumverk:
   kjære Rolv jeg vil takke for alle Marve filmene sohm du var med i .hilsen tine koch.

Niklas (29 år), Göteborg, Sverige:
   Wesenlund har gjort att det norska språket för alltid är starkt förknippat med humor hos mig. Jag minns Fleksnes som svensk TV visade i repris år efter år under min barndom, den fantastiska Mayday-sketchen är en humorklassiker. Minns hans medverkan i Göta kanal, en kultfilm i Sverige. Vila i frid, Rolv!

Inger-Lill Melheim (55 år), Moss:
   En stor humorist er gått bort. Takk for alle morsomme stunder vi alle har hatt sammen med deg! Hvil i fred.

Ko (2 år), Høne:
   Artig skuespiller :)

Torill Bøker (68 år), Rælingen:
   Rolf Wesenlund gav oss mye, personligheter som er gått inn i vår kulturhistoriehistorie som klassiske ikoner , der nordmenn og andre nikker gjenkjennende. I disse valgtider er "Supperådet" det første som faller meg inn, et ord og et begrep som da det ble lansert straks fant sin plass i vår virkelighet og hverdag. Han vil alltid huskes som en som fikk oss til å forstå oss selv og verden rundt oss bedre. Torill Bøker

Magnus (39 år), Bergen:
   Kjære Rolv Wesenlund, tusen takk for all den gleden du har gitt oss. Du var den beste av de beste. Hvil i fred.

Torill Bøker (68 år), Rælingen:
   Rolf Wesenlund gav oss mye, personligheter som er gått inn i vår kulturhistoriehistorie som klassiske ikoner , der nordmenn og andre nikker gjenkjennende. I disse valgtider er "Supperådet" det første som faller meg inn, et ord og et begrep som da det ble lansert straks fant sin plass i vår virkelighet og hverdag. Han vil alltid huskes som en som fikk oss til å forstå oss selv og verden rundt oss bedre. Torill Bøker

Robert Titlestad (38 år), Askøy:
   Takk for alle de fantastiske øyeblikkene du har gitt oss. Ser nesten for meg at du står foran Perleporten nå og forhandler om å komme inn. Din store innsats gjennom en lang karriere har for lengst udødeliggjort deg. Du vil i all framtid fortsette å underholde generasjoner. Hvil i fred Mester.

Robert Titlestad (38 år), Askøy:
   Takk for alle de fantastiske øyeblikkene du har gitt oss. Ser nesten for meg at du står foran Perleporten nå og forhandler om å komme inn. Din store innsats gjennom en lang karriere har for lengst udødeliggjort deg. Du vil i all framtid fortsette å underholde generasjoner. Hvil i fred Mester.

Ove (52 år), Eidsberg:
   Skal huske deg for alltid Rolf,fred over ditt minne.

Eva Carolusson (67 år), Halden:
   Hvil i fred.

Erling Danielsen. (51 år), Hunndalen.:
   Det er trist og høre at den største komikeren har gått bort. Har alle Fleknes episodene på dvd, og dem ha jeg sett mye på. Hvem husker vel ikke, Ta en liten en Marta, så blir du litt i farta. Og et kostholds tips, Skulle ikke spise for mye egg, for da kunne man få eggsem. Du var stor Rolv, Hvil i fred.

jorun (62 år), telemark:
   tusen takk for veldig mye latter og moro

Johs Andre Solberg (42 år), Oslo:
   Tusen takk for alt du gav oss. Du vil bli dypt savnet og forevig bli en del av Norges hjerte og sjel.

Ida (29 år), Oslo:
   Hvil i fred "Marve". Du skapte mye latter og gode tv-minner i min barndom. Du vil aldri bli glemt!

A Johansen (65 år), Akershus:
   Humorkongen er gått bort. Faktisk er det misunnelsesverdig å etterlate seg en slik arv som Rolv gjør. Sammen med Harald Heide Steen jr og mange mange andre er han nesten blitt Den nasjonale Identiteten. Savner deg allerede, men vil leve på minnene i mange mange år.

Glenn (48 år), Drammen:
   Du var min humor favoritt vil i fred

Anne Graff (62 år), Sandefjord:
   Så er det over og vi står igjen med hjerter fylt av takknemlighet. Over alt Rolv Wesenlund var - alt han gav. Over alle de stundene vi har smilt, små-humret, ledd og virkelig latt latteren filleriste oss. Man ble forventningsfull hver gang man så ham fordi man visste det ville komme noe med smil og glede. Han var også,- som alle gode klovner en alvorlig mann- men vi vil alltid huske gleden han spredde. Den største gleden man kan ha er å gjøre andre glad - Og det gjorde han til gangs.!! Og Takk For Det Rolv Wesenlund.

Siw (42 år), Oslo:
   "Ikke noe sniksnakk - prisen på hermetikk takk". "Ut i naturen opp i trærne, helsa vinker i det fjerne". "Ta deg en Marta, så du blir litt i farta". Bare noen få sitater som fortsatt sitter klistret i hjernen min, så mange år etter Fleksnes gikk på tv. Med andre ord ga du oss uforglemmelig humor. Hvil i fred!

Ina Verpe Kråkstad (40 år), Mo i Rana:
   Eg kommer alltid til å huske tannlegen som Rolf Wesenlund gjorde i lag med Harald Heide Steen Jr. Den er bare magisk. Hvil i fred Rolf Wesenlund.

Thomas (53 år), Drammen:
   Veldig trist. Han var for meg den største komikeren. Så fantastisk mye godt han gjorde for å glede det norske folk. Jeg elsker Norske byggeklosser:) Hvil i fred

Wenche (52 år), Kristiansund:
   Tusen takk for alt du har betydd for den norske folkesjela! En bauta har gått bort! Hvil i fred!

Trygve Knudsen (45 år), Arendal:
   Dette var leit å lese. Vi har to gutter på 12 og 13 som ler like hjertelig som oss "gamle" hver gang vi ser på en Fleksnes-DVD. Det sier litt om hvor fantastisk tidløs og sunn humor Rolv Wesenlund formidlet - på sin egen helt unike måte.

Tonje, Kristiansund:
   Jeg ser opp mot himmelen og tror jeg hører latteren runge i verdensrommet:) Du er en av de som er uerstattelig. Skal minnes deg med glede. Takk, Rolv!

Arild (44 år), Larvik:
   Norges største og beste komiker er død, trist. Jeg husker han best som Marve. Hvil i fred og vi vil alle huske han som en av de største i norsk underholdning.

Michael Owesen (34 år), Trondheim:
   Nå er du kommet blant dine venner i himmelen. For noen minner du har gitt oss opp gjennom. Bør Jr. fra Olderdalen og Marve Almar. Honnørrabatt til ham og humørrabatt til meg. Nå har jeg sett filmene 30 ganger. Blir garantert 30 ganger til. Vi sees Rolv

Anniken (22 år), Oslo:
   Takk for din fantastiske humor og gleden du spredte. Du vil bli savnet, men figurene dine vil leve videre. Du preget mange lørdagskvelder i min barndom! Ingen over, ingen ved siden! Hvil i fred, kjæreste Rolv.

terje aas (46 år), larvik:
   Kom,ble svett,og dett var dett..Rip

Martin (45 år), Oslo:
   En av mine helter har gått bort... En snill, god og klok kjempe... Verden har akkurat blitt litt fattigere... :-(

A.L Bugge-Hunderé Vølgyi (46 år), Oslo:
   Det var trist å høre at du hadde ruslet i dag, hadde håpet på mer humor fra den kanten. Du tilførte meg mye moro med både Fleksnes og endel spillefilmer og et godt talkshow. Håper du rusle til paradis og en god tilværelse. Du vil bli husket, og får håpe fremtiden kan frembringe komikere av ditt kaliber her til lands.

aud wally (43 år), møre og romsdal:
   kvil i fred. takk for all moro du skapte med den du va :)

Ole B (41 år), Notodden:
    Hvil i fred.Hele Norge kommer til å savne deg!!!!!!!!

Linn-Therese (27 år), Bergen:
   Dette var veldig trist å høre. Du var en av de beste skuespillerne her i Norge. Kommer aldri til å glemme deg i rollen som Fleksnes, du gjorde rollen glimrende bra. Hvil i fred, Rolv Wesenlund.

May Nina Bertinussen (66 år), Holmestrand:
   Det var en sånn familiekos med alle dine roller, du og din venn Harald. Vi lo uten aldersgrenser... Takk for gode minner. May Nina Bertinussen

Håvard W. (71 år), Oslo:
   Du var Norges fineste komiker! Rolv lever evig!

Mathias Losnegaard (22 år), Holmestrand:
   Kjære deg. Om du skulle kunne få lest en internett-kommentar der du er nå tviler jeg på, men tror på prinsipper. Du har fått meg til å le mye opp igjennom årene og satt et smil på meg når jeg har vært lei meg. Jeg er en av de få i min vennekrets som ser humoren og jeg nærmest vet at ingen andre kan være bedre enn deg i Norsk humor. "Han kom, ble svett, og dett var dett!" -Marve Fleksnes. Jeg håper virkelig det blir en begravelse på statens regning.

Tomas Sandås (40 år), Oslo:
   Du Vilmarkenssønn-Dette var fryktelig trist å høre.Kanskje du nå endelig skal få æren for å ha innført Brugle-egg og Agn-sild på den Norske mat-tallerkenen.

Turid Jørgensen (60 år), Rollag:
   Utrolig trist du er borte, minnes deg for din humor og dine røde sokker ! Hvil i fred .

Robert (45 år), Årdalstangen:
   Trist,takk for alt

arild nordby (42 år), :
   Takk for alt du har gitt oss, og hvor du nå enn havner, Rolv, slå til med et uforglemmelig: DÆÆÆIÅÅH!

Kjetil (50 år), Tveit:
   Ingen over, ingen ved siden, mange langt under. Minnes alle de ganger jeg lo så jeg grein! Takk for det ( t ).

henning hausvik (36 år), os:
   du var Norges største humor konge, takk for de gode stundene. hvil i fred.

Øivind Kirsebom (65 år), Fredrikstad:
   En av Rolv Wesenlunds viktigste figurer var Feriebiskop Fjertnes. Sosialpolitisk satire på sitt aller beste. En gudstjeneste ble aldri det samme etterpå.

reidar (71 år), oslo:
   Rolv Wesenlund Takk for alle glade stunder,med humor på film og TV Kveldsete på TV Norge som du ledet,kommer jeg aldri til å glemme.Vi seere kunne ringe eller sende FAX til deg direkte under sending. Hvis det finnes noe på den andre siden,håper jeg at du møter gladgjengen som har gått i forveien. Hvil i fred

Merete Johannessen (51 år), Trøgstad:
   Takk for alle fine år med mye latter. Spesielt likte jeg Charlies tante. Glimrende. Hvil i fred, Rolv.

Morten (45 år), Drammen:
   Hvil i fred, Høvding! Men latteren du har frembrakt vil ikke stilne med deg. Dine karaktere lever i beste velgående. Ingen kunne ta det særnorske så på kornet som deg.

Jan-Morten (48 år), Filippinene:
   Hvil i Fred

Nicholas (24 år), Trondheim:
   Takk for mange gode minner forran Tv'en! Du vil bli husket i lange tider. Hvil i fred Rolv Wesenlund.

Knut og Tormod (21 år), Dokka:
   Dette var utrolig trist å høre. Har skjønt at helsa ikke har vært god de siste årene, men hadde håpet det ble noen år til. Så for tre dager siden Fleksnes-episoden «Høyt henger vi», og tenkte på at det blir rart å se Fleksnes den dagen Rolv var borte. Nå har det skjedd. Rart, trist, stusslig og ufattelig å tenke på. Dett var dett. Hvil i fred. Dette tar lang tid å komme over.

, :
   Jan Kjell Sørensen, Levanger Ingen av dagens komikere når denne mannen til knærne. Hvil i fred Rolv

Øivind Moen (60 år), Sannidal:
   Du var den fremste tolkerne av engelskmannen Tony Hancock's "Hancock's Half Hour" gjennom din karakter Fleksnes. Det er trist vi ikke får flere tolkninger fra deg. Du vil bli minnet hver gang vi lytter til deg som gir oss stor glede og underholdning.Takk for mange timer underholdning før og kommende.

Per Ivar (49 år), Lørenskog:
   Takk for alle latterkuler og god underholdning. Hvil i fred

kåre\johansen (6 år), haugesund:
   takk\for\alt

Lars Engstrøm (49 år), Hamar:
   Rolf wesenlund hvil i fred .....

EBB (46 år), Drammen:
   LA8PV har logget av, en trist dag

Ulla (27 år), Oslo:
   Har så gode minner fra da jeg og storebror satt og så på "Norske byggeklosser" og lo så vi gråt. Spesielt morsom var postmannen med den smittende latteren og elektriker Sten,to av mange karakterer Wesenlund har spilt. Vi bare takke for alle disse gode stundene du gav og vil gi i fremtiden, til mange mange flere, gjennom filmene og sketsjene dine som lever videre. Hvil i fred i himmelens slott.

Lar s Erik Vellene (45 år), Kirkenes:
   Jeg husker vagt tidlige Fleksnes-episoder på TV, og stadige repriser. De fleste etter at 'Fader'n' døde, så de episodene var alltid et mysterium da... Men ved siden av Fleksnes, så er det vel mine foreldres ene Wesensteen-plate som mer enn annet formet meg i yngre dager: 'Wesensteen i full bredde'. Herlig humor, mye lettfattelig for barn, og mye som jeg først forsto senere. Og Do-draugen, da, når vi er inne på ting som kan forme barnesinn... :P Og så den herlige greia jeg aldri husker navnet på (Tyrol et eller annet?), hvor han virkelig går inn for å få motspilleren til å le seg ihjel, live!!!

Per (39 år), Molde:
   Du fikk meg til å le så tårene rant. So long Marve.

Arne Bergsvik (64 år), Fitjar:
   For oss som ikke kjenner deg som noe annet en den du var på senen, i TV-ruten og på film vil du alltid være en som har gledet så mange i ditt liv som skuespiller. Du har fått smilet og latteren frem da du så mesterligt fikk oss til å gjennkjenne sider ved oss selv som vi kanskje ikke ville vedgå at vi hadde/har. Takk for mange gode minner og hvil i fred.

Gyda (59 år), France:
   Han var DEN komikeren som fikk min flerkulturelle familije til å le, samlet. Det var gyldne øyeblikk i mitt liv! Veien til fred går gjennom menneske rettigheter ja; men evenen til å få ulike etniske, kulturelle, religiøse grupper til å le sammen,avsporer vold. Takk ROLV WESENLUND!

Terje (41 år), Porsgrunn:
   Ingen over, ingen ved siden! Hvil i fred, Marve:-) Du vil aldri bli glemt!

Frank Schønhardt (46 år), Oslo:
   Kondolerer til familien. Dette skjedde i Risør 1979. Min farfar lå til kai med skøyta "Forsøk" og så på kvelden kom det en motorseiler og la seg til. Alle la seg til å sove og vi merket ikke hvem han skjeggete fyren var før dagen etter. For, båten hadde løsnet fortøyningene og skipperen hadde våknet midtfjords i Risør. Heldigvis gikk neste fortøyning bedre. Dagen etter så vi navnet på båten til selveste Rolv Wesenlund: Den het Valium. Vi lå innerst og het Forsøk så Wesenlunds Valium. Rip.

Svein Steffensen (66 år), Bergen:
   Etableringen av Bergen Beat på 60-tallet, var det du som tok iniativiet til. Din sketsj om "Barnevakten" som du fremførte i Ole Bull(kino), og "Wesensteen-show" på restaurant Willies på slutten av 60-tallet, husker jeg som om det var i går. Måten du improviserte på, gjorde det hele enda mer hysterisk morsomt. Du reddet også mesteparten av (TV)-underholdningen for oss som var unge på 1960/70-tallet. Takk for alt, Rolv !

Fox Fuzzbox (127 år), Hvorsomhelst:
   Rolf har gitt meg mang en god latter i livet. Håper han ikke léd mot slutten, og at han har det moro fremdeles. For han var sabla god. God Tur, Rolf. Trist at du er borte, men vi skal alle forlate livet en gang.. Og sånn skal det tydeligvis være. See you later, alligator! Beste hilsener fra Fox

Bjørg (63 år), Ringebu:
   Trist beskjed, men livets gang. En humørspreder av rang - ypperte klasse - er borte, men minnene lever i aller høyeste grad. Kjenner at man tar frem de gode replikkene til tross for alvoret her. Du gledet mange i livet og vi får leve på minnene. Hvil i fred Rolf.

Thomas D. (37 år), Kristiansand:
   Jeg "gjenoppdaget" Fleksnes for noen måneder siden, og det slo meg hvilket komisk geni Wesenlund var. Fleksnes er jo opprinnelig en britisk produksjon, men takket være Wesenlund overgår den norske versjonen den britiske. Dette må være noe av det morsomste Norge har laget. Sjekk Fleksnes når han prøver seg på tre ulike typer damer: http://www.youtube.com/watch?v=u7vbmN-8JBY Hvil i fred, Rolv.

Marion (56 år), Oslo:
   Veldig trist å høre. Vil alltid tenke med glede tilbake på alle gode og morsomme stunder foran TV med deg i hovedrollen! Hvil i fred.

Svein E (44 år), Sandnes:
   Ord blir fattige, så ... DÆÆÆJÅ!

Vidar Frisk Svendsen (59 år), Oslo:
   Takk for alt du har gjort for oss . Den siste er borte . Vi gledet oss til Fleksnes og annet som du har underholdt med. Du fortjener og hvile i fred Rolv. Mvh Vidar

Lisbeth Helene Larsen (62 år), Drammen:
    Rolv Wesenlund: HUMOR intelligent - frodig - raus - inspirerende TAKK!

Lillan Britt Ulvaaen (73 år), Lillehammer:
   En toppers artist,beste vi har hatt noen gang.Du vil bli savnet mye.Hvil i fred

Morten å (39 år), Lillehammer:
   Uten sidestykke den beste vi har hatt og kommer til å få.Kongen av Norsk humor!!!Hvil i fred

Thomas Ege Faraasen (36 år), Lyngdal:
   Hvil i fred store høvding, mye glede og gode stunder har du gitt oss.

Ronny (37 år), Moss:
   Jada masa!!R.I.P

Ronny (37 år), Moss:
   Jada masa!!R.I.P

Stig (47 år), Oslo:
   Hvil i fred

Ronny G Berg (40 år), GJØVIK:
   Ella åtte pv - Over og ut. Hvil i fred!

SJ (40 år), Akershus:
   Han kom ble mett dett var dett! Med alt du har gjort vil du fortsette å underholde i mange ti-år til :) Hvil i fred

Håkon Apeland (21 år), Sveio:
   Takk Rolv Wesenlund for det fantastisk komiker i hele året! R.I.P. :,(

Harald Pettersen (73 år), Kopervik:
   Mange glade stunder har du gitt meg.Du var en av de største.Hadde gleden av deg som nnspillingssjef i Phillips.Hilsen Harald Pettersen(Gråtende Sky)

Ole Vidar Skogheim (32 år), Hønefoss:
   Dette var virkelig trist og høre. Nå er for meg, den siste av de eller beste skuespillerne vi har hatt i Norge gått bort. Jeg fikk aldri møtt deg ansikt til ansikt, slik jeg hadde håpet på. Drømmen jeg har hadde i mange år, var å kunne ha ha hatt deg som mentor før en opptaksprøve til Teater Høyskolen. Du vil alltid leve videre i filmene og revyene, tror nok det blir sett mange episoder av deg i rollen som Fleksnes i kveld. Hvil i fred kjære venn, du vil bli dypt savnet.

Erik Ramvi (31 år), Stavanger:
   Jeg så fars VHS film med Wesensteen med showet "og takk for det". Min favoritt var den når Rolv skulle kjøpe en vits til losjemøte i herreklubben.

Marius Thomassen Teigland (15 år), Skistad:
   Hvil i fred Rolv Wesenlund, Fordi du har Fortjent det

Mia (31 år), Oslo:
   Dette var veldig veldig trist å høre. Rolv Wesenlund var en enestående underholder og hans fremførelse av Fleksnes gjorde den til den morsomste norske TV-serien noensinne. Hvil i fred, kjære Rolv Wesenlund. Du har bidratt med fantastisk mye humor og latter i de norske hjem.

even thon (30 år), oslo :
   Hvil i fred,og takk for mange bra og gode latter brøl foran tven , La8pv kaller.

Tore Dypmyr (61 år), Lørenskog:
   Har mange gode minner fra deg. En av de beste vi har hatt innen underholdningsbransjen. Alltid fått frem smilet når jeg har sett deg på tv.Hvil i fred. Kondolerer så mye til de pårørende.

Hedda (16 år), Oslo:
   Takk for alle de gangene jeg og familien falt om av latter når vi så deg på TV. Du var min barndom, takk for alt! Hvil i fred.

øyvind (40 år), moss:
   Kongen av norsk komedie er borte. Hvil i fred Rolv, du er uten tvil udødelig.

Lars (43 år), Halden:
   Ingen over, ingen ved siden. Du vil aldri bli glemt.

Trond (43 år), Skien:
   Hvil i fred Norske byggeklosser er helt kong Du vil etterlate deg et stort tommrom innen komedie i norge

Øvind Stoveland (65 år), Søgne:
   Har hatt mange morsomme stunder forand TV med deg

Willy Wiksaas (70 år), Brekkvasselv:
   Bodde i Osdlo og Asker siden 1958 og frem til 2004, og var engasjert i hotell- og restaurantdrift. Traff Rolv Wesenlund første gang på KABA restaurant i Oslo - restauranten over Saga kino. Han var en fantastisk artig fyr som alltid gav driks og han var hjertelig tilstede, og fleipet alltid med ett eller annet. Siden serverte jeg han utallige ganger i Sandvika - på Rykkind hvor han besøkte Elisabeth Grandemann... alltid ble det stille når folk hørte hans stemme - de likte å lytte til Fleksnes alive... Leift Juster var stor - Rolv Wesenlund var like stor og kanste vel så det...du vil bli dypt savnet Rolv - har ledd meg fordervet etter å ha sett mange av dine stunt i You Tupe...hvil i fred du hedersmann!

Rishi Khandelwal (43 år), Stavanger:
   Trist dag. Du var selve definisjonen for Norsk humor.

Trond Nielsen (31 år), Sandefjord:
   Lager 76:) hvil i fred.

Tuva (19 år), Asker:
   Rolv Wesenlund, vil alltid være Marve Fleknes for meg, hovedsaklig. Han får hele Norges belfolkning til å le, og komme i bedre humør både når man allerede er glad eller når man er tristere. Dette er en dag ingen vil glemme. Selv om Rolv Wesenlund gikk fra oss i natt, vil han alltid leve videre gjennom sine sketsjer :) Deeeeejåååå Rolv Wesenlund, og hvil i fred

cecilie (21 år), trondheim:
   Hvil i fred,og takk for mange gode stunder foran TV-skjermen! send noen smil ned fra himmelen :)

Rune (45 år), Oslo:
   Takk for alle lattermilde øyeblikk og mange gode minner du ga oss gjennom tv-ruta! Slik humor vil aldri komme tilbake igjen dessverre! Sitat: This is MY mayday, MY MAYDAY!! Hvil i fred

Håkan Blomqvist (60 år), Vänersborg/Vargön Sverige:
   Du var helt klart bäst! Tack för många roliga stunder! Vila i frid!

irene (49 år), moss:
   takk for en masse gode minner masse gode minner med humor hvil i fred

Karin (59 år), Kristiansand:
   Du har gitt oss så mange herlige stundet. Vi har ledd og kost oss med det du har bidratt med over mange år. I dag bare gråter vi. Vil i fred kjære Rolv Wesenlund

ole andre (44 år), lillestrøm:
   kommer alltid til å huske deg som fleksnes har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spilt fleksnes dvdene. å filmen den siste fleksnes å samarbeidet med heide sten jr har flire mange ganger av dem- å må ikke glemme norske bygge klosser det er en helt rå film hvil i fred rolv glemmer aldri de fine rollene du hadde

Jens P H (67 år), Oslo:
   Han var en privilegert mann som fikk drive med det han likte best hele yrkeslivet. Han fikk også et ganske langt liv.

Geir (40 år), Oslo:
   Ingen over, ingen ved siden av. Som nevnt av andre så er det en veldig trist dag og jeg fikk klump i halsen, men samtidig så har du virkelig satt dine spor. Ikke bare her i landet, men hele Skandinavia sitter og mimrer i dette øyeblikk. Takk for all underholdning!

Uno (46 år), nes:
   Takk for alt Rolv.Du var en god komiker og morromann, Som vi har hatt mye glede av,Takk for alt ,Hvil i fred.

Julie (47 år), Vereide:
   Tusen takk for alt du har delt med oss i alle år av glede og humor, ispett alvor og ettertanke. Opplevelsane vil eg ta med meg vidare, og glede meg over dei. Du var og er heilt spesiell, ein hærleg person. Kvil i fred

Behzad Nazmi (50 år), Frogner akers hus:
   Hvil i fred gode mannnnnnnnnnnn

kai rudi løberg (60 år), tønsberg:
   Takk du var den beste ROLF

Olav Holmedal (59 år), 6510 Kristiansund:
   Jeg er takknemlig for at jeg fikk oppleve din lune,skapende humor. Aldri var du ondskapsfull. Vi kunne le av dine mange karakterer. Jeg husker programmer , for eksempel "Og takk for det" og "Marve Fleksnes". Stadig må jeg se Fleksnes om igjen. Det er sunn, god humor. Vi er alle trist over at det nå er slutt. Du er dypt savnet. Hvil i fred.

Erling Weiseth (48 år), Oslo:
   Fantastisk morsomme Bør Børson Jr! Vil aldri bli glemt..:)

Jakobsen (42 år), Ålesund:
   Respekt for alt du har gjort....

Jan Olav Røine (47 år), Tønsberg:
   Deeeeeeihååå!, LA8PV kaller!! En trist dag, men mange gode minner har du gitt meg. Kommer aldri til å glemme eller slutte å kose meg med mange av dine gullkorn. Ingen har gitt meg så mye humor gjennom oppveksten som deg. Gledet meg til hver episode på tv. Takk for masse gode minner. Hvil i fred. Hilsen Jan Olav

Morten (36 år), Trondheim:
   Har ledd så jeg har grått. Supperådet er verdens beste sketsj: http://www.youtube.com/watch?v=hMlJz7mGabk Og norske byggeklosser med Rolv i 8 forskjellige roller er direkte farlig for magemusklene: http://www.youtube.com/watch?v=SU9SggzG6Yw Og Fleksnes er jo bare Fleksnes. Hvil i fred, Rolv, og tusen takk.

Jan Fjeld (49 år), Drammen:
   Takk for mange gode stunder, vil aldri glemme deg fra de mange morsomme stunder forran TV`n opp igjennom årene. Uansett hva det var som innholdt Rolf Wesenlund så viste enn på forhånd at det var morsomt og interessant. Han var en legende en sent vil glemme, en morsom og klok mann. Vil i fred

kjellaug frikstad (50 år), heidal:
   hvil i fred

Stine (22 år), Løkken Verk:
   Takk for alt, Rolf. Vil ALDRI glemme deg. Send litt latter og smil med vinden. Hvil i fred.

Knut Bydal (60 år), OSLO:
   RIP Tusen takk for vanvittig mye morro i så mange år, du tar rett og slett KAKA Rolf! Med vennlig hilsen Knut Bydal

Wenche Irene Siljehaug (46 år), Lesja:
   I den siste tiden har jeg ledd meg igjennom alle episodene av Fleksnes..du var en utrolig morsom mann.Vil huske deg med glede Rolv..Hvil i fred

Liv (63 år), Tolga:
   Takk for morsomme minner. Hvil i fred

Ellen Våge (59 år), Oslo:
    Takk, du gamle komiker, takk for Marve og takk for Bør. Jeg husker det som det var i går, da jeg var med klassen og så Bør børson på Folketeateret?. Salto'n din i "Et lite wienerbrød" gav meg en av de lengste latterkramper jeg har hatt. Hvil i fred.

Lena Lyseth (42 år), Hemne:
   Hvil i fred. En stor skuespiller og et godt menneske som aldri vil bli glemt.

Simen (22 år), Halden:
   "Jeg kom, ble mett, og dett var dett!" Legende! Hvil i fred, bror

H (31 år), Norge:
   Takk for gode minner!

Alexander Hansen (23 år), Spania:
   Vil nok best huske han i Fleksnes, den serien er bare helt fantastisk:)

Ronny Paulsen (37 år), Gjøvik:
   Du banet vei for humoren i Norge. Improvisasjonsmester og genial timing. Etter min mening står Bør Børson jr. igjen som noe av det største som Wesenlund gjorde. Der fikk han også frem hvor bra skuespiller han virkelig er. Deejååå! RIP

Unni (56 år), Oslo:
   Utrolig trist, stor mann, masse latter, kommer alltid til å huske deg :) Hvil ifred.

Jon Gjeilo (51 år), Skjåk:
   Til en legende. Hvil i fred.

marlyn (51 år), vennesla:
   Norges morsomste mann.kommer til og savne ditt gode humør.hvil i fred.

kenneth (35 år), sandnes:
   Deeeeeeijåå! Takk for mango gode minner. Hvil ifred.

Kerstin D Røskeland (48 år), Bergen:
   Hvil i fred!

william henriksen (46 år), stabekk:
   Du var best.Vill huske deg for evig tid. Hvil i fred Hilsen William Henriksen

Hilde nideng (47 år), Trondheim:
   Du var den beste.

Lillian Haugland (37 år), Årnes, Nes i Ak.:
   Tusen takk for alle latterkuler oppigjennom årene. Din evne til å formidle humor igjennom TV var unik :-)

Frode Molund Haugen (48 år), Drøbak:
   Hvil i fred!

roger wessel (53 år), sarpsborg:
   Norges morsomste mann , en jeg har vokst opp med gjennom hele livet mitt,en utrolig herlig person , kommer alltid til å ha en liten plass i hjertet mitt, hvil i fred Rolv.................

Lise Trulsen (43 år), Toten:
   RIP Rolv Wesenlund. Vil alltid huske de morsome stundene foran tven.

- EN BASTION: Skuespiller Brit Elisabeth Haagensli jobbet med Wesenlund på scene og film, og beskriver ham som morsom og varm.  FOTO: HAMPUS LUNDGREN/DAGBLADET.
- EN BASTION: Skuespiller Brit Elisabeth Haagensli jobbet med Wesenlund på scene og film, og beskriver ham som morsom og varm. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/DAGBLADET. Vis mer