Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne-saken

Vennene minnes Janne Jemtland: - Hun var et fantastisk menneske

Samtidig takker storebroren for støtte: - Livet er ikke for pyser.

MINNES: Politiet har siktet Janne Jemtlands ektemann for drap på kona. Venner minnes tobarnsmora som livsglad og energisk. Foto: Politiet, Christian Roth Christensen / Dagbladet
MINNES: Politiet har siktet Janne Jemtlands ektemann for drap på kona. Venner minnes tobarnsmora som livsglad og energisk. Foto: Politiet, Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL / HAMAR (Dagbladet): - Hun var et fantastisk menneske. Det oppsummerer stort sett alt, sier en nær venninne av Janne Jemtland til Dagbladet.

Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at den avdøde kvinnen som ble funnet i Glomma lørdag var den savnede Janne Jemtland. Politiet kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken - og avventer den endelige obduksjonsrapport.

Det er lagt ned blomster og tent lys ved stedene der blodet hennes ble funnet i Brumunddal og ved stedet der hun ble funnet i Glomma.

Ektemannen til tobarnsmora (36) er siktet for drap og ble i går varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap og ble i går varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker.

BISTANDSADVOKAT. Inger Johanne Reiestad Hansen i kontorlokalene til advokatfirmaet Campbell på Hamar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT. Inger Johanne Reiestad Hansen i kontorlokalene til advokatfirmaet Campbell på Hamar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Varm og god mor

- Det jeg har fått vite om henne er at hun er en varm og god mor, sier familiens bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen til Dagbladet.

Hun er nå bindeleddet mellom politiet og omsorgspersonene som nå tar vare på Jemtlands to barn.

- De er i en sårbar situasjon og har mistet begge sine foreldre med en far som er siktet. Det finnes ikke noe mer dramatisk og traumatisk enn det, sier Reiestad Hansen.

Studerte

Dagbladet kjenner til at Janne studerte administrasjon og ledelse ved NTNU på Gjøvik.

Vennene hennes har beskrevet henne som livsglad, energisk og en som alltid lyste opp rommet. Hun og ektemannen bodde mange år i Frankrike mens han tjenestegjorde i Fremmedlegionen. Jemtland snakket også flytende fransk.

Broren takker

Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, uttalte seg om søsteras forsvinning tidlig i saken. I går skrev Opheim et Facebook-innlegg der han takket for støtten omkring forsvinningen.

«Livet er ikke for pyser» er det et uttrykk som heter og det har jeg både følt og opplevd de siste to ukene! Janne ble lørdag funnet, og var som vi fryktet omkommet. Igjen står det to flotte gutter som er i en situasjon ingen av oss andre kan fatte!», skriver han.

Han har også omtalt lillesøstera som en gledesspreder og en sprudlende person. Hennes to barn ivaretas nå av kommune og omsorgspersoner.

«Men guttene er både sterke og svake og klarer å få hverdagen til å fungere på et vis tross det tragiske som har skjedd. De har mange gode mennesker rundt seg om dagen som viser medfølelse, omsorg og omtanke som er helt fantastisk. Vi har fått mange meldinger av venner, kjente og ukjente som har vist oss medfølelse i denne vanskelige tiden og det har gjort godt, tusen takk!» skriver han.

Politiets vitnejakt

Politiet nå på jakt etter spor og vitneobservasjoner rundt funnstedet ved Eid bru i Våler i Solør kommune, som er omkring åtte mil fra parets eiendom.

Politiet vil ennå ikke betegne noe sted som et åsted i saken.

- Vi har tidligere søkt publikum med alt av bevegelser i Brumunddal. Nå utvider vi dette, og er interessert i alt som kan ha beveget seg ved Eid bru. Hvis noen har sett noe mistenkelig der tidligere, har de trolig tenkt at det ikke hadde noe med Janne Jemtland-saken, men det kan det ha hatt, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

- På hvilket tidspunkt?

- Vi ønsker ikke å gå i detalj på det. Dette er så lenge savnetsaken har pågått, sier van der Eynden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!