FARSOTT: Etter å ha lagt ut en strøm av bilder og facebookstatuser om sin førstefødte, mottok en australsk kvinne et anonymt og sinna brev fra noen som utgir seg for å være venner av henne. Brevet har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner. Foto: Reuters/Privat
FARSOTT: Etter å ha lagt ut en strøm av bilder og facebookstatuser om sin førstefødte, mottok en australsk kvinne et anonymt og sinna brev fra noen som utgir seg for å være venner av henne. Brevet har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner. Foto: Reuters/PrivatVis mer

Vennene var drittlei babybilder på Facebook. Sendte klage i posten

«Hun er seks måneder gammel - BIG DEAL».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barns liv dokumenteres helt fra begynnelsen. Visstnok legger en tredjedel ut bilder av babyen de første fire timene etter fødsel.

Noen ganger vekker det irritasjon hos venner og kjente på Facebook.

Men en australsk kvinne fikk kjenne ekstra godt på irritasjonen hun åpenbart og utvitende har utløst hos sine venner ved å legge ut en konstant strøm av bilder og Facebook-statuser hvor hennes førstefødte er i fokus.

Sendte anonymt brev Så irriterte ble vennene faktisk, at de sendte henne et anonymt brev, i posten, hvor de regelrett sa at nok er nok.

Brevet starter slik:

«Jentene og jeg har møttes og vi er alle lei av din løpende oppdatering om ditt liv og hver eneste lille ting [barnets navn] gjør. Vi har alle barn vi er betatt av - gjett hva - alle foreldre synes deres barn er det flotteste.»

Så blir tonen noe mer direkte og aggressiv.

«Men vi trer det ikke ned halsen til alle!!!»

Senere øker antallet utropstegn da brevskriveren skriver følgende:

«Hun krabber av matten - vi bryr oss IKKE!!!!! Hun er seks måneder gammel - BIG DEAL!!!!»

- Hjerteløse Førstegangsmora sier til britiske Daily Mail at hun ble lei seg da hun leste det «slemme» brevet, men bestemte seg for å publisere det istedenfor å gi opp og fjerne seg fra Facebook.

- Først ble jeg sjokkert, og trodde dette måtte være en spøk. Jeg leste det og leste det - kanskje fire ganger. Jeg skalv av sinne med tanke på at såkalte venner kan være så hjerteløse og så feige at de ikke en gang tør skrive under med navn, sier den australske kvinnen. 

Hun mener et brev som dette kunne ha fått alvorlige konsekvenser dersom det ble rettet til en mor som var i en mer sårbar situasjon enn henne selv.

Vekker reaksjoner Saken har skapt sterke reaksjoner både i Storbritannia og Australia, men de fleste ser ut til å være enige om en ting:

Akkurat denne måten å reagere på at en mor legger ut det mange mener er for mange bilder av barnet sitt, er en overreaksjon.

Saken har imidlertid skapt en debatt om det som har fått navnet «baby-spam», altså overdreven deling av baby-bilder eller statuser som brevskriveren irriterte seg grønn over.

Det tok virkelig av da den australske komikeren Em Rusciano, som er venn med førstegangsmora, mottok brevet og delte det videre på sosiale medier.

Rusciano tar det reneste oppgjør med det han mener er slemme damer bak brevet i en kronikk i news.com.au.

- Hvis det var jeg som var utsatt for dette ville jeg følt meg alene, utsatt for et bakholdsangrep og trolig vært besatt av tanken på å finne ut hvem disse «jentene» faktisk er, slik at jeg kunne forstå motibasjonen deres bedre (les: kjempe for min ære til døden), skriver Rusciano.

SLEMT BREV: Den australske førstegangsmora mottok dette brevet. Foto: Privat
SLEMT BREV: Den australske førstegangsmora mottok dette brevet. Foto: Privat Vis mer