Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venner av bussulykke-offeret har meldt seg til politiet

Carl Berner-offeret er trolig mann i 30-årene fra Afghanistan.

DØDSULYKKE: Leddbussen kjørte blant annet ned en trafikklyktestolpe før den kjørte inn i juletresalget. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
DØDSULYKKE: Leddbussen kjørte blant annet ned en trafikklyktestolpe før den kjørte inn i juletresalget. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener nå de har en god anelse om hvem offeret etter den tragiske bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo er.

Mannen omkom etter at en leddbuss kom ut av kontroll og kjørte ned en mann som døde av skadene.

Han hadde ingen ID-papirer på seg og ingen pårørende meldte seg. Personer som kjente avdøde har nå meldt seg for politiet.

- Han er fortsatt ikke formelt identifisert, men vi har nå noen opplysninger om hvem han er. Ifølge opplysningene vi nå har er det en mann i 30-årene fra Afghanistan, som kom til Norge via Ungarn, sier fagsjef Frode Andreassen i trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har fortsatt ikke klart å komme i kontakt med de pårørende.

- Vi er ikke helt i mål, men jobber fortsatt med det, sier Andreassen.

Ingen tegn til teknisk svikt Hendelsesforløpet er fortsatt noe uklart, men politiet heller nå til at det er mer sannsynlig at ulykken skyldtes menneskelig enn teknisk svikt. Sjåføren ble i går siktet etter vegtrafikklovens § 3. Politiet mener da at hun handlet uaktsomt som fører av bussen.

- Vi har til nå ikke funnet noe som tyder på at det var en teknisk svikt. Det er ikke funnet vesentlige feil med styring, bremser eller gassystemene, sier Andreassen.

Som Dagbladet skrev i går har Statens havarikommisjon ikke funnet noen tegn til bremsesvikt.

Vitneavhør Politiet har de siste dagene avhørt en rekke vitner.

- Det er blant annet passasjerer i bussen og folk som ellers var tilstede. Men vi vet fortsatt ikke helt hva som har foregått om bord i bussen, sier Andreassen.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld og ønsker heller ikke å gi fra seg førerkortet. Politiet vil nå gå til retten for å få det tvangsinndratt.

Bussen var tømt for passasjerer etter en kollisjon med en bil, og bare føreren befant seg inni det store kjøretøyet. Bussen begynte å rulle, og kjørte ned en trafikklyktestolpe og fotgjengeren, før den braste inn i et juletreutsalg og krasjet i en mur.