MOR OG SØNN: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes natt til mandag. Nå vil familien at mor og sønn gravlegges i Thailand. Foto: Privat
MOR OG SØNN: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes natt til mandag. Nå vil familien at mor og sønn gravlegges i Thailand. Foto: PrivatVis mer

Venner av de avdøde: Familien ønsker dem hjem, og vi vil gi dem en verdig begravelse

Samler inn penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES (Dagbladet): - Natt til mandag ble min venn og hennes sønn drept, og vi ønsker nå hjelpe familien i Thailand, skriver Aranya Visaiket, som driver Aranyas Take Away i Havøysund, i et Facebook-innlegg.

Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes natt til mandag. Nå vil familien at mor og sønn gravlegges i Thailand. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

- De ønsker å få de drepte hjem, og vi ønsker å hjelpe med å få gitt dem en verdig begravelse. Aranyas Take Away vil gi hele dagsomsetningen til familien, og kommer til å samle inn penger hele uken, skrives det i innlegget som i skrivende stund var delt over 100 ganger, går det fram av innlegget.

Videre i innlegget går det fram at Visaiket håper at flest mulig vil ta turen for å handle mat hos dem tirsdag, og videre hjelpe dem å samle inn pengene til de avdøde familie i Thailand.

Aranya Visaiket samler inn penger slik at mor og sønn kan sendes til Thailand for å gravlegges. Foto: Privat
Aranya Visaiket samler inn penger slik at mor og sønn kan sendes til Thailand for å gravlegges. Foto: Privat Vis mer

- Vi setter også frem en tipsboks, og alt som havner i denne samles inn og oversendes familien mot slutten av uka, står det i innlegget.

- Tusen takk for all hjelp. Setter også stor pris på om flest mulig vil dele dette innlegget, slik at kan være med på gi familien noen bekymringer mindre i denne tunge tiden, står det videre.

Både mor Pimsiri og sønnen Petchngam er Thailandske statsborgere, men begge hadde altså opphold i Norge.

Den thailandske ambassaden har, ifølge Finnmark politidistrikt, varslet de pårørende i Thailand.

Fant tre personer skutt

Det var klokka 04.13 natt til mandag at politiet fikk melding om husbråk i en leilighet i Kirkenes sentrum.

En rekke naboer varslet politiet om bråket.

Da politiet var på stedet bare noen minutter seinere, fant de tre personer som var skutt og alvorlig skadd.

Pimsiri Songngam døde på stedet. Sønnen Petchngam døde på sykehuset. Pimsiris ektemann overlevde, og ligger på sykehuset i Tromsø, alvorlig skadd, men utenfor livsfare.

Ektemannen, en etnisk norsk nordmann, er siktet for dobbeltdrapet.

Utenfor firemannsboligen hvor Pimsiri, Petchngam og den drapssiktede mannen bodde, la Duang Persen, ei venninne av Pimsiri, ned blomster og tente lys i går.

- Det er trist. Jeg håper at de får det bedre i det neste livet, sier Persen til Dagbladet.

Hun var en god venn av Pimsiri, og var forloveren hennes da hun giftet seg med den drapssiktede i 2013.

Mange fra thai-miljøet i Kirkenes kjente den avdøde kvinnen og hennes sønn. Seinere på ettermiddagen kom flere av dem utenfor huset for å legge ned blomster og tenne lys de også.

Skulle flytte til krisesenter

Den 37 år gamle kvinnen skulle flytte ut av boligen og inn på et krisesenter. Det får Dagbladet opplyst av en person som sto den avdøde kvinnen svært nær.

- Jeg så at hun hadde det vanskelig, så jeg tok kontakt med henne, og vi snakket sammen om hva som var galt. Hun sa at hun skulle flytte inn på krisesenteret på tirsdag, sier vedkommende.

Kvinnen skal ha vært hos politiet i forrige uke og blant annet spurt om hvordan hun skulle forholde seg til situasjonen i hjemmet, en situasjon hun skal ha beskrevet som vanskelig.

- Jeg ga henne tilbud om hjelp økonomisk hvis det skulle være behov for det etter at hun hadde flyttet ut, sier personen.

Politiet ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger ut over at kvinnen var på politistasjonen i forrige uke.