Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venner av drapssiktet 21-åring sier han hengte med feil folk

Siktet for å ha medvirket til overlagt drap på familefar (40).

 SIKTET FOR MEDVIRKNING TIL DRAP: 21-åringen som ble siktet fredag for drapet på 40 år gammel familiefar har blitt varetektsfengslet i fire uker. Foto: Privat
SIKTET FOR MEDVIRKNING TIL DRAP: 21-åringen som ble siktet fredag for drapet på 40 år gammel familiefar har blitt varetektsfengslet i fire uker. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vennegjengen til norsk-eritreeren (21) som ble siktet for medvirkning til overlagt drap på en familiefar på Lindeberg i Oslo i fjor, sier de sliter med å tro at han har noe å gjøre med drapet.

- Da jeg først fikk høre om pågripelsen trodde jeg det bare var tull. For meg er dette et stort sjokk, sier en jevngammel venn overfor Dagbladet.

Dagbladet har snakket med en rekke tidligere venner av 21-åringen som beskriver han som rolig og tilbaketrukket. 21-åringen erklærer ikke straffskyld.

- Hengte med feil folk - Det er ingen av oss som tror han er stand til å gjøre noe sånt. Han gjorde det bra på skolen, og i ungdomsåra holdt han seg unna trøbbel, sier en venn av den siktede.

De har alle vokst opp sammen og var lenge en del av samme vennegjeng på Oslos østkant, men skilte veier for ett år siden. De har inntrykk av at den siktede havnet i et eldre miljø der rus er et problem.

- Han begynte å henge med feil folk og jeg vet at han har vært i noen slåsskamper, men jeg velger likevel å tro han er uskyldig.

21-åringen er tidligere ustraffet og har den siste tiden vært uten jobb. Hans forsvarer Inam Ali Ghous tror hans klient kommer til å få det tøft i varetekt.

 DREPT: Shazad Aslam ble funnet drept på Linderberg i Oslo i fjor. Foto: Privat
DREPT: Shazad Aslam ble funnet drept på Linderberg i Oslo i fjor. Foto: Privat Vis mer

- Jeg regner med at det er tungt for en ung mann å sitte isolert i to uker. Han erkjenner ikke straffskyld og utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier Inam Ali Ghous.

- Ikke tilfeldig offer Vitner har tidligere fortalt at fire personer ble observert løpende vekk fra stedet, og politiet tror det er flere personer som står bak.

- Det er åpenbart flere involverte, og den siktede har forklart seg om personer som vi nå må ettergå. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere dette nærmere sa aktor, politiadvokat Christian Hatlo, til Dagbladet.

Morgenen etter drapet fant en forbipasserende et våpen ved åstedet, som ikke ble funnet da området ble finkjemmet i timene etter drapet. 

Våpenet er en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin. Politiet har satt våpenet i sammenheng med drapet, men politiet har ikke bekreftet at det er drapsvåpenet. 
 
Politiet mener også at 40-åringen ikke var noe tilfeldig offer, noe som skyldes mannens forhistorie. I 1996 begikk han tre drapsforsøk på fire timer og ble da omtalt som «Oslo-desperadoen»
Etter at han slapp ut fra soning skal han ha levd et lovlydig liv som T-banesjåfør og familiefar.

 FORSVARER DEN SIKTEDE:
En 21 år gammel mann er pågrepet for medvirkning til drapet på Muhammad Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo i april i fjor. Advokatfullmektig Inam Ghous Ali er mannens forsvarer.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORSVARER DEN SIKTEDE: En 21 år gammel mann er pågrepet for medvirkning til drapet på Muhammad Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo i april i fjor. Advokatfullmektig Inam Ghous Ali er mannens forsvarer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer