Venner bak murene

SKIEN (Dagbladet): Veronica Orderud (30) og Gamal Hosein (37) ble kjent i Skien kretsfengsel. De pleide jevnlig kontakt i flere uker og utviklet et vennskapelig forhold før dommen falt i Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte og advokater bekrefter overfor Dagbladet at Veronica og Gamal har gjensidig respekt.

- Veronica og jeg har flere kvelder sittet å snakket sammen om våre erfaringer med det norske rettsvesenet og politiet, har Gamal fortalt.

Nå sitter de i hver sin avdeling, i fengselet i Skien - uten mulighet for å ha den daglige og gode kontakten med hverandre. Mens Gamal Hosein fortsatt sitter i varetekt, er Veronica flyttet over til avdelingen for soningsfanger, etter at hun ble dømt.

Fikk sympati

Flere uavhengige kilder bekrefter overfor Dagbladet at Veronica Orderud og Gamal Hosein ble kjent med hverandre i Skien kretsfengsel, og at de fikk sympati for hverandre. De skal blant annet ha fulgt samme undervisning i fengselet.

Også advokat John Christian Elden bekreftet i går overfor Dagbladet at hans klient, Gamal Hosein, har hatt kontakt med Veronica Orderud i fengselet.

- Men ikke etter at endelig dom falt i Orderud-saken, sier advokat John Christian Elden.

I vinter verserte det rykter som ble slått stort opp i blant annet Se og Hør, om at Veronica angivelig hadde et forhold til en innsatt i fengselet i Skien.

For ordens skyld, denne personen er ikke identisk med Gamal Hosein.

Forholdet mellom de to beskrives som en relasjon mellom to mønsterfanger som hadde normal sosial kontakt.

Overfor Dagbladet blir det fra ansatte i Skien fengsel og advokater understreket at vennskapet mellom Veronica Orderud og Gamal Hosein er preget av gjensidig respekt.

I undervisningstimene som Gamal og Veronica fulgte i flere uker, skal de to ha hatt mye med hverandre å gjøre. I pauser og på «fritida» om kvelden skal de to ha snakket sammen om både personlige forhold og dagligdagse ting.

De to kjendisfangene, Veronica Orderud og Gamal Hosein, skal ha støttet hverandre i ei vanskelig og usikker tid for begge.

Trolig anke

Mens Veronica må belage seg på å bli sittende bak lås og slå i mange år - i beste fall kan hun håpe på å bli prøveløslatt i 2014 - har Gamal fortsatt håp om å bli reinvasket for drapsanklagene og til slutt bli endelig frikjent.

Den 37 år gamle tobarnsfaren skal forsøke å få Skien og Porsgrunn tingrett til å tro at drapstiltalen ikke holder mål, og at retten må frifinne ham.

Uansett om Skien og Porsgrunn tingrett til slutt dømmer eller frifinner, taler alt for at rettssaken i tinghuset bare er første runde.

SAMMEN BAK MURENE: Gamal Hosein og Veronica Orderud ble kjent i fengselet i Skien. De skal ha støttet hverandre i ei vanskelig tid for begge.