Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venner borte

Prinsesse Madeleine savner flere venner etter flodbølgekatastrofen i Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det føles tungt. Samtidig er det viktig å ikke gi opp håpet, sier prinsessen til den svenske avisa Expressen.

Også kong Carl Gustaf avslører at noen av hans venner var i ferieparadiset Phuket da dødsbølgen skylte inn over strendene.

Kongefamilien har i helga deltatt på innsamlingsaksjoner på svensk TV. Både de, statsminister Göran Persson og kjendiser som ishockeyspilleren Peter Forsberg og tryllekunstneren Joe Labero har engasjert seg sterkt i arbeidet med å samle inn penger til ofrene.

-  FrykteligFor prinsesse Madeleine ble de sjokkerende bildene fra Asia for mye. Både under og etter TV-sendingene tørket hun bort tårer.

Til svenske journalister sa hun:

-  Carl Philip og jeg har mange av de samme vennene. Noen har klart seg, men noen er også savnet. Det er fryktelig, og jeg har vanskelig for å sette ord på situasjonen.

-  Det er umulig å forstå hva som egentlig har hendt, sier prins Carl Philip, som har pratet med flere venner som var i Thailand. En av dem befant seg 800 meter fra stranda.

-  Hele familien er uskadd. Jeg har vært i kontakt med dem flere ganger, og de har fortalt hva som skjedde. Det hele er ufattelig.

Den svenske kongefamilien har feriert i Thailand flere ganger, også i områdene som er hardest rammet av de enorme bølgene som feide inn over strendene 2. juledag.

Bildene av det ødelagte ferieparadiset sjokkerer dem. Flere av stedene de har besøkt, er blitt knust til pinneved og er ikke til å kjenne igjen.

Kronprinsesse Victoria deltok ikke på noen av TV-sendingene i helga. Ifølge slottet befinner hun seg på en lenge planlagt utenlandsreise.

Kong Carl Gustaf har fått med seg kritikken mot svenske myndigheter etter katastrofen. Kritikerne hevder myndighetene skjønte omfanget av katastrofen altfor seint.

Verst rammetKongen er forsiktig med å dele ut kritikk:

-  Jeg synes vi skal diskutere det i ro og mak seinere - når situasjonen er mer under kontroll, svarer han.

Sverige er det vestlige landet som er verst rammet av katastrofen. 52 svensker er bekreftet omkommet, 2915 er savnet.

STERKT PREGET: Sammen med resten av kongefamilien deltok en tydelig beveget prinsesse Madeleine i helga på innsamlingsaksjoner på svensk TV. Til venstre prins Carl Philip.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media