Venner i dekning

Venner og forretningspartnere av den avdøde 57 år gamle forretningsmannen er livredde for torpedoer. En nær venn og forretningskompanjong er så redd at han vil be om politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg frykter for mitt eget liv. Jeg vet ikke hvem som er ute etter meg, sier mannen til Dagbladet. Han og avdøde har i flere år drevet forretninger sammen.

Politiet sier torpedo-sporet bare er én av mange teorier i etterforskningen i drapssaken, men det er ikke tvil om at de er interessert å finne ut mer om det kriminelle miljøet i Drammens-området.

- Skulle skremme

Tidligere torpedo Espen Lie hevdet i går at han er 90 prosent sikker på hvem som sto bak dødsfallet til forretningsmannen. Han mener 57-åringen ble oppsøkt av torpedoer.

Lie bekrefter overfor Dagbladet at han kjenner til enkelte av den avdødes forretningspartnere.

- Mer vil jeg ikke si, sier Lie.

I programmet «Sentrum» på TV2 i går kveld sa Lie at han ikke er sikker på hvem som utførte selve handlingen som førte til at forretningsmannen døde.

- Men de skulle nok bare skremme. Det var nok ikke meningen å ta livet av ham. Personer som leier inn pengeinnkrevere er tidligere forretningsfolk som har gått litt over streken, mener Lie.

Politibeskyttelse


Etter det Dagbladet kjenner til, har den avdøde forretningsmannen og enkelte av hans forretningspartnerne i miljøet rundt ham misligholdt gjeld og hatt dårlig betalingsevne de siste årene.
Til tross for lav eller ingen inntekt er nye firmaer etablert og nye forretninger åpnet.

- Kan uryddig forretningsvirksomhet være et motiv bak ugjeringen, politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politikammer?

- Det kan være en mulighet, men vi har også andre teorier, svarer Larsen.

Dagbladet har de siste dagene snakket med flere personer i miljøet rundt avdøde. Flere er redd for at noe liknende kan skje med dem.

- Jeg er redd for å ende opp som han som nå er død. Jeg håper jeg får politibeskyttelse, sier en av 57-åringens tidligere forretningspartnere.
Mannen forteller Dagbladet at han har dårlig hjerte og venter på operasjon. Han sier tilstanden har forverret seg etter påkjenningene de siste dagene.

Oslo-mannen er svært nedbrutt, og har gått i dekning et sted i Norge. Han avviser at han har hatt befatning med noen lyssky affærer.

- 57-åringen ble jo bortført første gang i januar. Situasjonen har vært der hele tida, og det bekymrer oss at alt er så mye verre nå. Dersom vi skal gi noen beskyttelse, må vi få definert trusselen, sier Larsen.
Politiinspektøren vil heller ikke kommentere Espen Lies opplysninger

- Da må Lie snakke med oss, sier Larsen.

NESTEN SIKKER: Eks-torpedo Espen Lie er 90 prosent sikker på hvem som står bak den 57 år gamle forretningsmannens død. Avdøde jobbet i butikken på Grünerløkka i Oslo.