Venner kjøper sammen

Her ser du familien Leistad/Meland! Ekteparet Kerstin (31) og Øyvind (29) og kameraten Vegard Meland (31) har kjøpt hus sammen. Stadig flere velger å gjøre som dem, og kjøper bolig med venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kerstin og Øyvind hadde lyst på bedre plass og så seg om etter et oppussingsobjekt. Øyvinds studiekamerat, Vegard, skulle flytte til Oslo og visste at han bare ville hatt råd til en liten hybel dersom han skulle finne noe for seg sjøl.

Dermed var saken klar. I fjor høst la de tre hver sine tredel i potten for å kjøpe rekkehus til 2,5 millioner kroner i idylliske Lille Tøyen hageby i Oslo. Nå pusser de opp for harde livet, for å utvide og bygge om.

- Veldig sosiale

- Vi er veldig sosialt anlagt og har mange felles venner, sier Kerstin Leistad.

De tre har felles husholdning og deler alt husarbeidet. De har felles konto for mat, husleie, strøm og telefon. Og så langt har alt gått knirkefritt. De har nok plass til privatliv, synes de.

- Og så kommer man oftere hjem til middag! Det er veldig kjekt å komme hjem og se at noen har laget middag eller til og med vasket huset. Dette er noe annet enn et kollektiv med seks personer, sier Øyvind Leistad.

De tre har bodd i kollektiv sammen før, i leide hus og med flere beboere.

De har flere venner som har kjøpt bolig sammen med andre venner eller andre par.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer