Venner krever voldsalarm

Kjærestene og de nærmeste vennene til de siktede for Stoa-drapet frykter hevn fra miljøet rundt den drepte Zia Anwar. Flere har bedt om voldsalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har levd i skjul i ei uke etter at avisene begynte å skrive om hvem som kunne stå bak ugjerningen, sier en kvinne i 20-åra som selv betegner seg som «bestevenn» av den 37-årige innehaveren av Stoa Billakkering AS. I går møtte hun og kjæresten til en 29-årig mann fra Sandefjord opp da mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand.

- Vi har hørt at A-gjengen og B-gjengen er blitt venner etter at Zia ble drept. Det gir oss ekstra god grunn til å være redde for represalier, sier 29-åringens kjæreste til Dagbladet.

Skyldte penger

Dagbladet vet at politiet sitter på opplysninger om at 29-åringen skal ha hatt et større pengebeløp til gode hos Anwar. Kjæresten stiller seg høyst undrende til politiets teori om at 29-åringen har drept eller medvirket til å drepe Zia Anwar.

- Kjæresten min var i Arendal for å feste, hevder hun.

Vil reinvaskes

29-åringens forsvarer, advokat Pål Minde, opplyser at mannen har avgitt en lengre forklaring til politiet i håp om å bli reinvasket snarest mulig. Advokaten mener at siktelsen mot 29-åringen forsterker frykten for hevn fra miljøet rundt Zia Anwar:

- Siktelsen gir dem en ytterligere bekreftelse som kan ha en svært uheldig effekt, sier Minde.

b> UNDERSØKT: I går ble Mercedesen til den drapssiktede 33-åringen fra Froland saumfart av tekniske etterforskere. Også lokalene til Stoa Billakkering AS ble undersøkt.