FUNNET KVALT: Marit Andreassen (20) ble 20. februar funnet kvalt i leiligheten til sin tidligere samboer i Asker. Foto: Privat
FUNNET KVALT: Marit Andreassen (20) ble 20. februar funnet kvalt i leiligheten til sin tidligere samboer i Asker. Foto: PrivatVis mer

Venner lamslått over at siktede skal ha filmet Marits død

- Han må ha vært helt syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Den 20. februar ble Marit Andreassen (20) funnet kvalt i leiligheten til sin tidligere samboer (23). Han hadde selv ringt politiet og fortalt at han trodde han hadde drept henne.

I dag kom det fram at han også skal ha rigget opp mobiltelefonen sin i forkant av at Marit kom hjem til ham, slik at han kunne filme det som deretter skjedde.

LamslåttNære venner av Marit er lamslått over de nye opplysningene i saken.

- Dette viser at han må ha planlagt drapet, sier en kvinne (20) til Dagbladet.

Hun har kjent siktede i tre år, og Marit i seks år, og kjenner ikke til at 23-åringen hadde for vane å filme spesielt mye.

- Nei, dette må han ha gjort med overlegg denne gangen. Jeg har ikke sett at han har filmet Marit tidligere.

Festet kvelden før drapet
En kamerat av Marit som var sammen med henne på fest kvelden før hun døde, er også rystet.

- Han må ha vært helt syk hvis han har filmet drapet, sier han.

Denne kameraten er etter all sannsynlighet blant de siste som så Marit i live. Hun hadde vært på fest med venner lørdag kveld, og sov over der før hun neste morgen dro hjem til ekskjæresten.

- Jeg aner ikke hvorfor hun dro hjem til ham. På festen virket hun blid og livsglad. Hun nevnte ham ikke med et ord, forteller kameraten.

Skjelte ut Marit dagen før drapetEn annen av Marits nære venner forteller Dagbladet at Marit ble skjelt ut av siktede på telefon dagen før hun ble drept.

- Foran en kamerat av meg kjeftet 23-åringen på Marit. Han klikket helt på henne. Men jeg vet ikke hvorfor, forteller han.

Dagbladet kjenner til at det har vært krangler mellom Marits venner og den siktede tidligere. 23-åringen beskrives som svært sjalu og ekstremt kontrollerende.

PÅ MARITS STAMSTED: Marits venner var i kveld samlet på kafeen Baracoa i Asker, hvor de pleide å være sammen med Marit daglig før hun ble sammen med siktede. Vennene ønsker ikke å ha navn eller bilde av ansikt i avisen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN
PÅ MARITS STAMSTED: Marits venner var i kveld samlet på kafeen Baracoa i Asker, hvor de pleide å være sammen med Marit daglig før hun ble sammen med siktede. Vennene ønsker ikke å ha navn eller bilde av ansikt i avisen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

- Vi fikk ikke være sammen med Marit. Han bestemte hvem hun skulle omgås, sier en venninne (20).

Hun opplevde å miste kontakten med Marit det siste året på grunn av siktede.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra siktedes forsvarer, Trygve Staff, i forbindelse med denne saken. Han har ikke besvart henvendelsene.

Siktede varetektsfengsletI forbindelse med fengslingsmøte av siktede mandag, ønsket Staff sin klient løslatt. Han uttalte deretter dette til lokalavisen Budstikka:

- Fengslingsbegjæringen er begrunnet med at allmennhetens rettsfølelse skulle bli krenket ved en løslatelse. Jeg ser at de pårørende ville føle seg støtt, men loven skal ikke forstås så snevert. Det må være et bredere lag i befolkningen som ville føle utrygghet for rettspleien for å begrunne en fortsatt fengsling.

Den 23 år gamle mannen ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker. Retten la vekt på at 23-åringen har erkjent drap, samt det øvrige bevismaterialet som har fremkommet. Retten er også klar på at det ville ha vekket sterke reaksjoner om 23-åringen nå skulle blitt løslatt.

Ba om kopi av videoIfølge Budstikka ble filmens eksistens kjent da siktedes nåværende forsvarer ba politiet om å få en kopi av opptakene under dagens rettsmøte.

- Av hensyn til de etterlatte er det veldig uheldig at dette har kommet ut, sier politiadvokat Kristin Røhne til Dagbladet.

Hun opplyser at opptakene vil være viktige bevis i forhold til siktelsen.

ETTERLATER SEG EN DATTER: Marit Andreassen (20) etterlater seg en nå måneder gammel datter som hun her triller i barnevogn. Foto: Privat
ETTERLATER SEG EN DATTER: Marit Andreassen (20) etterlater seg en nå måneder gammel datter som hun her triller i barnevogn. Foto: Privat Vis mer