DREPT: 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag 13. oktober. Foto: PRIVAT / Scanpix
DREPT: 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag 13. oktober. Foto: PRIVAT / ScanpixVis mer

Venner lettet over pågripelse i Klemetsrud-saken

- Når det er eks-kjæresten som er siktet, lurer man veldig på hva som har skjedd, sier nær venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet presenterte i ettermiddag et gjennombrudd i Klemetsrud-saken.

Hans Rickard Strømner (23) ble funnet drept i Oslo 13. oktober. I dag ble hans 21 år gamle tidligere samboer pågrepet. Det ble også en 22 år gammel venninne av den tidligere samboeren. De to delte bopel og var mest trolig samboere.

De er siktet for forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap.

Sist sett 9. juli - Kvinnene hadde samme bopel, denne bopelen ble ransaket tidligere denne uka, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, og legger til at ingen av dem er kjenninger av politiet.

Aftenposten skriver i kveld at den siktede venninnen har sagt at Hans Rickard Strømner ble kastet ut av leiligheten 9.juli. Etter det skal hun ikke ha sett ham.

Det er også siste sikre observasjon av 23-åringen.

- Eks-kjæresten opptrådte kaldt Til Dagbladet forteller en god venninne av Hans Rickard Strømner at hun traff eks-samboeren kort tid etter at Strømner ble savnet.

- Jeg spurte hvordan hun kunne være så kjølig over at han var borte, og hun spilte på samvittigheten min. Hun sa hun var ferdig med Hans Rickard og karakteriserte han med masse ukvemsord.

Venninna, som har kjent drapsofferet i 16 år, forklarer da at hun fikk dårlig samvittighet for å ha kalt eks-samboeren for kald.

- Jeg sa hun kunne prate med meg om det var noe, og jeg tilga henne for at hun ikke var trist over at Hans Rickard var savnet. Alle vennene til Hans Rickard syntes han var en kjernekar, sier hun.

Venninna kjente ikke igjen eks-samboerens forklaring om Hans Rickard.

- Det er ikke slik vi oppfattet ham, det er hennes mening, tvert imot er vi alle sjokkerte. Han har alltid har vært en snill person, sier hun.

Fryktet henleggelse Samtidig er det lettelse i vennegjengen til avdøde Hans Rickard Strømner over at politiet har gjort fremskritt i saken.

- Det er gode nyheter noen er tatt. Når det ble kjent at det var Rickard som var funnet på Klemetsrud etter å ha vært borte så lenge, trodde jeg at dette var en sak som ville dra ut i langdrag og bli henlagt, sier tidligere klassekamerat Thomas Haga (31).

De to gikk i samme klasse på Natur videregående skole i Oslo, og var nære venner.

- Nå som det viser seg at det er eks-kjæresten som er siktet, så lurer man veldig på hva som kan ha skjedd, sier han.

22-åring avviser kjennskap til saken
Advokat Benedict de Vibe er oppnevnt som forsvarer for 22-åringen.

- Hun har ikke noen som helst kjennskap til hvorfor denne personen er drept, sier de Vibe til NTB.

21-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, kan ikke si noe om hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

- Hun er i avhør nå, så det kan jeg ikke svare på, sier Drevland til Dagbladet.