Helikopterulykken:

Venner og familie i sorg: «Savner dere allerede»

Det var Jarle Hegerland (46) og Ann-Cathrin Losvik (48) som omkom i helikopterulykken på Røldalsfjellet i Hordaland om ettermiddagen 17. februar.

OMKOM: Jarle Hegerland og Ann-Cathrin Losvik omkom i helikopterulykke på Røldalsfjeller i Hordaland 17. februar. Foto: Lars Losvik
OMKOM: Jarle Hegerland og Ann-Cathrin Losvik omkom i helikopterulykke på Røldalsfjeller i Hordaland 17. februar. Foto: Lars Losvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/ RØLDAL: - Det er en helt uvirkelig følelse, sier Lars Losvik om tapet av søsteren.

Han ble oppringt klokka 01.30 natt til mandag om at hun og ektemannen var savnet. Klokka 04.00 var helikopteret funnet.

- Da jeg så at to personer var omkommet og hentet ut, forsto jeg hva som virkelig hadde skjedd.

LYKKELIGE: Ekteparet blir beskrevet som lykkelige av venner og bekjente. De var svært opptatt av friluftsliv og brukte hver helg til å stå på ski i vintersesongen. Foto: Lars Losvik
LYKKELIGE: Ekteparet blir beskrevet som lykkelige av venner og bekjente. De var svært opptatt av friluftsliv og brukte hver helg til å stå på ski i vintersesongen. Foto: Lars Losvik Vis mer

Losvik beskriver søsteren og svogeren som positive mennesker med en stor vennekrets.

- De var mye på Røldal og var åpne, gode og snille mennesker, sier han.

OMKOM: Ann-Cathrin Losvik. Foto: Lars Losvik
OMKOM: Ann-Cathrin Losvik. Foto: Lars Losvik Vis mer

Ann-Cathrin Losvik har to døtre fra tidligere.

Broren er på vei til Haugesund nå for å være sammen med barna som han er fadder for.

- De var så utrolig lykkelige

- Det blir godt å være sammen med nærmeste familie nå.

Begge kommer fra Avaldsnes på Karmøy i Rogaland og var gift. Det melder politiet i en pressemelding.

Statskanalen har snakket med venninner av Losvik etter ulykken.

- De var så utrolig lykkelige da de reiste opp til Røldal på fredag, forteller Camilla Ingvaldsen og Bente Fiskaaen til NRK.

- Ufattelig

Venninnene beskriver ulykken som ufattelig. De forteller at ekteparet gjennom helgen sendte snapper fra skiløypa. Dagbladet har vært i kontakt med venninnene. De ønsker ikke å uttale seg ytterligere, men gir Dagbladet tillatelse til å publisere bildet av venninnegjengen.

Ann-Cathrin Losviks bror, Lars Losvik, har lagt ut minneord om lillesøsteren på sin Facebook-side. Han har også publisert et bilde av paret på fjelltur.

«Til minne av verdens beste lillesøster Ann-Cathrin Losvik og verdens beste Jarle Hegerland som gikk bort i helikopterulykken i Røldal i går. Vi savner dere veldig allerede», skriver han.

- Veldig tragisk

Oddvar Bratteteig kjente ekteparet og driver skisenteret her i Røldal. Han har gjennom hele natta både lett etter de to, fått de ut av helikopteret og arbeidet med å hente vraket ut.

VENNINNER I SORG: Avdøde Ann-Cathrin Losvik (til venstre) fotografert sammen med Solveig Birkeland, Bente Fiskaaen, Monica Netland, Reidun Waage Kristiansen. Bak Tina Baardsen og Camilla Ingvaldsen.

Foto: Privat
VENNINNER I SORG: Avdøde Ann-Cathrin Losvik (til venstre) fotografert sammen med Solveig Birkeland, Bente Fiskaaen, Monica Netland, Reidun Waage Kristiansen. Bak Tina Baardsen og Camilla Ingvaldsen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg forsto med en gang hvem det var snakk om da alarmen gikk, sier han.

Han omtaler ekteparet som skiglade folk som brukte Røldal mye.

Han sier at de hadde en stor vennekrets her oppe.

- Det er veldig tragisk. Tankene ligger hos de som sitter igjen, sier han.

Funnet i fjellside

Tidlig mandag morgen ble to personer bekreftet omkommet i helikopterulykken i Røldal. Helikopteret lå i en fjellskrent nord for hytta Eksjeflota.

Klokka 15.30 søndag tok helikopteret av fra Røldal skisenter. Noen timer seinere ble det meldt savnet, før det altså ble funnet i natt.

GLADE FOLK: Oddvar Bratteteig driver skisenteret i Røldal kjente ekteparet. Han beskriver dem som glade folk. Foto: Privat
GLADE FOLK: Oddvar Bratteteig driver skisenteret i Røldal kjente ekteparet. Han beskriver dem som glade folk. Foto: Privat Vis mer

Helikopteret, av typen Robinson 44, veier rundt 650 kilo.

- I forbindelse med søk etter helikopter i området Røldal ble helikopteret funnet i en bratt fjellside mellom Røldal skisenter og Seljestad. Begge de to som var i helikopteret er funnet omkommet kl. 0420 i natt, opplyste operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt i en pressemelding i går.

Ulykken etterforskes av Vest politidistrikt, Hardanger lensmannsdistrikt og Statens havarikommisjon for transport.

- Tragisk

Bent Ståle Svendsen har drevet et entreprenørfirma sammen med avdøde Jarle Hegerland.

- Vi drev firma i tre-fire år sammen. Vi var arbeidskamerater. Det er tragisk. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. De var glade i friluftsliv og var på fjellet hver helg i vintersesongen, sier Svendsen.

Han beskriver Hegerland som oppfinnsom.

- Han var en Petter Smart, sier han.

Hegerland er tidligere blitt omtalt i media for sitt roterende hus som roterer etter sola.

- Det huset har han laget og funnet ut av selv, sier Svendsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer